V.V. IJmuiden JO14-1 - Legmeervogels JO14-2

4 februari 2023 15:30

Dunja van Banning

Een relatief onbekende tegenstander voor de O14-1 vandaag. Beide teams wonnen vorige week hun wedstrijd maar hoe is het niveau ten op zichte van elkaar...?
Beide teams probeerden vanaf de eerste minuut druk te zetten. Grote fysieke verschillen zorgen soms voor lastige duels en een enkele keer werden spelers overlopen door iemand van dubbele lengte. Ze gaven elkaar weinig toe. Met de ervaring van vorige week op zak liet IJmuiden zich geen tweede keer verrassen en lukte het Mason om de voorsprong van 1-0 op te eisen met een strak doelpunt.

Op het middenveld probeerde Jakub middels de 'hand van God' een actie te keren. Net als Messi bleef hem geel bespaard.
Toch lukte het de gasten om ook tot scoren te komen met een prachtig strak geschoten bal. Opnieuw beginnen dus!
Na flink wat druk te hebben gezet op de keeper van Legmeervogels met de gehele voorhoede en vleugelspelers viel de 2-1 via de voet van Thom. Jammer genoeg richtte de trainer uit Uithoorn zijn frustratie op een van onze verdedigers. Daarop werd hij aangesproken maar het duurde even voor het rustig werd. Zonde. Een speler van de gasten zuchtte tegen een speler van ons dat hij zich schaamde voor het gedrag van zijn trainer. Oei. We praten hier over jeugdvoetbal...

Na rust werd het spel wat feller, aan beide kanten. Een akkefietje waarvan het verloop mij niet geheel duidelijk is geworden leverde een van de gasten een gele kaart op. Ik vermoed dat het een verbale oorzaak had. Beide teams kregen kansen op doelpunten maar de vrije trappen mislukten aan beide zijden en de keepers waren (weer) sterk.

Helaas ging het zo'n 7 minuten voor het einde ineens mis. Legmeervogels kregen een vrije trap toegewezen na een verdedigende fout aan onze kant. De gele kaart lag al klaar maar toen besloot de bezoekende grensrechter eerst de scheids iets toe te roepen... Iets wat ik hier niet kan schrijven. Hij kreeg rood en bij verzet om te gaan besloot de scheids dan de wedstrijd te beëindigen. Een wijs besluit denk ik. Zo jammer dat 'wij' volwassen mensen het jeugdvoetbal zo beïnvloeden. Het leidt namelijk tot kopiëren. Want bij het verlaten van het veld draaide een jongen van zo'n 13 jaar zich naar een opa van IJmuiden langs de kant en beet hem een regenboog-medisch begrip toe.

Jammer Jammer. Winst met een bijsmaak.
Maar goed gevoetbald jongens!
Bron: https://www.facebook.com/groups/107399713062893