V.V. IJmuiden MO13-1 - Jong Holland MO13-1 3-2 (rust 1-0)

13 februari 2023 13:30

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 12-02-2023

4e speelronde 3e Klasse (3e fase) - 02

Op 11 februari 2022 speelde de MO13-1 alweer de 4e wedstrijd in de 3e fase van de competitie.

Tegenstander was op deze vroege zaterdagochtend (aanvang 09:00 uur) Jong Holland MO13-2 uit Alkmaar. De verslaggever van dienst was wat later op veld 2 (het hoofdveld van de V.V. IJmuiden) en hij vroeg aan keeper Britt Zuidweg wat de tussenstand was. Het deed hem goed om te horen dat de meiden al met 1-0 voorstonden door een doelpunt van Zeliha Demir. De wedstrijd golfde mooi heen en weer en de ouders en supporters waren weer massaal verenigd rondom de dugouts van de beide teams.

Jong Holland MO13-2 was een taaie ploeg, maar V.V. IJmuiden MO13-1 speelde zich goed door het middenveld heen en konden steeds wel komen tot een vlot lopende aanval. Halverwege de 1e helft haalde Quity Hering uit voor een schot, maar de bal kwam door een been van een tegenstander rechtstreeks weer terug en prompt in haar gezicht. Quinty  Hering kreeg 8 tellen, maar was nog niet knock-out. De goed leidende scheidsrechter Enzo van Banning legde het spel even stil. Quinty Hering werd daarom ook even gewisseld om te herstellen van de dreun. Het spel golfde weer op en neer en Jong-Holland kwam ook nog tot een goede aanval, maar de verdediging met Nina Kukeler, Fleur Otte, Djena Rook stond weer als een huis. Daarbij heeft V.V. IJmuiden MO13-1 met Britt Zuidweg een uitstekende keeper. Opa Leen Prins kan trots zijn op zijn kleindochter Britt Zuidweg!

Kort daarna was het rust. Je kunt ervoor kiezen om als supporter op het veld te blijven en kunt er als bestuurslid ook voor kiezen om de bestuurskamer in te duiken. De verslaggever koos voor het laatste, aangezien hij ook de zaterdagse boodschappen bij zich had. Na een bak koffie en het verwisselen van 2 keukenrollen bij  2 Tork dispensers, was de verslaggever te laat om het eerste doelpunt van zijn nichtje Quinty Hering te zien. Ahmed Karateke gaf aan dat het een goed schot was, maar de schrijver van dit verslag had liever het doelpunt met eigen ogen gezien. Het stond inmiddels 3-0 door doelpunten van de al genoemde Zehha Demir, Lenne Nelis (weer zij) en door Quinty Hering (eindelijk haar eerste doelpunt).

De wedstrijd kabbelde voort op het middenveld en er waren een aantal mooie aanvallen van de MO13-1 over een aantal schijven. Kaithlyn Kamstra schoot na een mooie aanval en goed terugleggen van Lenne Nelis op de paal en toen de bal terugkwam miste zij de acturatesse en de koelbloedigheid om de bal vervolgens als nog te scoren. Kaithlyn heeft een enorm goed schot in haar benen en ook zij gaat binnenkort een mooi doelpunt maken! Verder werkte het middenveld erg hard Zeliha Demir (zij bekroonde haar harde werken met een doelpunt), Jamillia Abatouy, Karlijn Korf, Linn Hoek, Aimée Rodriquez Rivas, Djena Rook waren allen onverzettelijk. Selin Karateke kon in deze wedstrijd helaas niet scoren, maar dat gaat zij zeker niet verleren!

Het leek erop dat de wedstrijd in een 3-0 overwinning voor V.V. IJmuiden zou gaan uitlopen. Toch zou het geen makkie worden. Na de vele omzettingen in het veld, het rouleren van de complete verdediging kwam het elftal vanuit het middenveld onder druk te staan van de meiden van Jong Holland. Twee goede aanvallen door het midden van het 16-meter gebied leverden in korte tijd 2 doelpunten op voor Jong Holland. De goede keeper Britt Zuidweg was kansloos met deze enorme schoten op het doel. Met nog een paar minuten te spelen was de stand 3-2. Coach Antoon Nelis wisselde vervolgens toch maar weer zijn verdediging om toch die 3 punten op Schoonenberg te laten. Fleur Otte en Nina Kunkeler kwamen er weer in om de verdediging van V.V. IJmuiden in het slot te gooien. Ook Djena Rook moest nog een paar keer de lange bal hanteren om het 16-metergebied te ruimen, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. 3-2 eindstand tegen Jong-Holland MO13-2.

Helaas kon niet iedereen bij de wedstrijd aanwezig zijn. Frank Korf (verblijf in het buitenland vanwege werk), Martijn Gunneman (wintersport in het mondaine Sankt Anton am Arlberg), Corinne Kunkeler-Gunneman (uitwedstrijd van zoon Sijmen bij Bloemendaal), Leen Prins (uitwedstrijd van kleinzoon Ryan) en anderen hebben wat gemist. Maar troost jullie met de gedachten dat ik aanwezig was, doch alle IJmuiden-doelpunten heb gemist!!!

Zo'n voetbalwedstrijd langs de lijn brengt je als toeschouwer, lid en bestuurder van V.V. IJmuiden weer in contact met andere mensen. Zo was één van de toeschouwers de opa van de scheidsrechter. Na een gesprek over de club, blijkt hij een nazaat te zijn van één van de eerste leden van voetbalvereniging IJmuiden te zijn. Nog een lid uit de tijd van Wietze Doevendans en Herman Vos, de oprichters van onze 96-jarige, maar immer jonge voetbalclub!

De meiden van de MO13-1 kwamen met deze overwinning terecht op plaats 2 in de stand. 9 punten uit 4 wedstrijden hebben ze nu. 1 punt minder dan lijstaanvoerder HSV uit Heiloo. Op 18 en 25 februari 2023 is er een inhaalprogramma. V.V. IJmuiden MO13-1 heeft alles nog gespeeld dus hebben nu een verdiende rustperiode. Zaterdag 4 maart 2023 is de eerst volgende wedstrijd. Dan speelt MO13-1 uit in Bergen tegen V.V. Bergen MO13-1

VV_IJmuiden_MO13-1_-_Jong_Holland_MO13-2_11-02-23_3-2.jpg
Bron: https://www.vvijmuiden.nl/1/323/vv-ijmuiden-mo13-1---jong-holland-mo13-1-3-2-rust-1-0/

#vvijmuidenJeugd #vvijmuidenMO13-1