V.V. IJmuiden 1 - S.V. United-DAVO 1 2-0 (rust 1-0)

5 maart 2023 16:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 04-03-2023

16e speelronde 3e klasse B, district West I.

IJmuiden_-_SV_United-DAVO_2-1.jpg

Er stond veel op het spel bij de wedstrijd V.V. IJmuiden 1 en S.V. United-DAVO 1. De bezoekers uit Haarlem-Schalwijk speelden min of meer voor hun laatste kans. 3 punten uit 15 wedstrijden is erg weinig. Om je als team definitief veilig te spelen heb je aan het eind toch wel ruim 30 punten nodig.

De versterkte degradatie en versterkte nacompetitie leidt er wel toe dat er veel angst heerst bij de teams in het rechterrijtje. De punten zijn erg duur in de 3e klasse B van district West I.

V.V. IJmuiden had wat personele problemen. Danny Does zit zijn 2e wedstrijd schorsing uit en de positie van sluitpost werd deze keer opgevuld door Maurice van Lieshout. Daarentegen keerde Ahmet Otman weer terug van een schorsing  en was Rory Blanken weer 90 minuten beschikbaar. Jeffrey Prinsse was ook weer beschikbaar, maar helaas nog net voor de volle 90 monuten

In de eerste helft was veldspel van beide teams niet goed. Ook het slecht veld was daarbij mede debet aan. In het eerste deel van de 1e helft waren de kleine kansjes voor de bezoekers. V.V. IJmuiden verspeelde vaak de bal of de passing was onnauwkeurig, te kort of te hard. Het middenveld werkte hard. Aanjager Justin Balm, spelverdeler Daan Heinemeijer en Vincent Kok probeerden het wel met acties, maar kwamen er niet doorheen bij S.V. United-DAVO. Ook Mathijs Veldman kwam er op rechts niet doorheen en ook Özan Kutlu niet op links. Opvallend was ook dat er weinig verschil was tussen de nummer 9 en de nummer laatst.

In de 3e speelronde won de equipe van Brian Tevreden met 1-3 van United maar met veel opportunistisch voetbal. Kennelijk is dit een spelletje dat S V. United-DAVO niet goed ligt, want S.V. United-DAVO moet dan in het spel van de tegenstander mee.

Brian Tevreden keek het ontevreden aan en probeerde via actieve coaching langs de zijn spelers met aanwijzingen langs de zijkant te helpen. In het laatste kwartier liep het iets beter bij de thuisploeg, maar het spel hield niet over.

Met nog een paar minuten spelen kwam er dan een bal goed aan. Özan Kutlu wist de bal in het net van S.V. United te koppen en keeper Tristan Hoogenboom moest zoals wel vaker dit seizoen de bal uit het doel halen. 1-0 voor de thuisploeg.

Na de thee ging V.V. IJmuiden voortvarend van start. Kennelijk had trainer-coach Brian Tevreden de tactische oplossing gevonden. Ongeveer na een minuut of 7 in de 2e helft ontdeed Joshua Dominggus (die door zijn trainer opmerkelijk in de spits was geposteerd) zich van een speler van S.V. United-DAVO. Ook Özan Kutlu was mee in de aanval en hij werd onderuit gehaald in het 16-metergebied. Scheidsrechter Martin Dupuis uit Almere kon niks anders doen dan de bal op de stip te leggen. Mathijs Veldman wist dit buitenkansje, zoals zo vaak van de 11-meterstip te verzilveren.

Door de 2-0 van V.V. IJmuiden vielen er meer gaten in de linies van S.V. United-DAVO, maar echt profiteren kon V.V. IJmuiden daarvan niet. Uitlopen naar 3-0 of wellicht 4-0 had gekund, maar de IJmuidenaren konden dit niet uitspelen. Het leidde er echter wel toe dat de druk op de goalie van V.V. IJmuiden toenam. Maurice van Lieshout moest een paar keer handelend optreden en hij deed dat met verve. Maurice van Lieshout zorgde zeker aan het eind van de wedstrijd ervoor met zijn verdedigers dat het doel van V.V. IJmuiden een onneembare vesting werd. Door de nul te houden was Maurice van Lieshout terecht de "Man of the Match".

De frustraties en het ongeloof was bij S.V. United-DAVO dat meer en meer in het spreekwoordelijke voetbalmoeras wegzinkt, al moet de ploeg echt punten pakken om niet rechtstreeks te degraderen.

Het V.V. IJmuiden van Brian Tevreden deed goede zaken, maar het team moet wel zakelijk en alert blijven, want de komende weekenden wachten de wedstrijden tegen VSV (uit), Jos Watergraafsmeer (thuis), RKAVIC (uit) en S.V. Real Sranang (thuis). Allemaal tegenstanders die V.V. IJmuiden onder zich moet laten, om zelf ook niet in de problemen te komen.

V.V. IJmuiden stond met de volgende 11 spelers aan de aftrap:
  • Maurice van Lieshout (1)
  • Ahmed Othman (2)
  • Nick Ebbeling (3)
  • Rory Blanken (4)
  • Arben Westmaas (5)
  • Vincent Kok (6)
  • Mathijs Veldman (7)
  • Justin Balm (8)
  • Özan Kutlu (9)
  • Daan Heinemeijer (10)
  • Joshua Dominggus (11)

Wissels:
  • Ayman Marbus (12)
  • Stan Eefting (13)
  • Wago Matitaisvil (14),voor Vincent Kok (10)
  • Daniel Vonk (15)
  • Julian Jansen (16) voor Joshua Dominggus (11)
  • Jeffrey Prinsse  (17)
  • Evert de Ronde Jr. (18)

Gele kaart:
  • Daan Heinemeijer (10)

Hieronder de link naar het filmpje van het feestje in de kleedkamer met als stralend middelpunt "Man of the Match" Maurice van Lieshout":

Filmpje: Brian Tevreden - www.vvijmuiden.nl  © 04-03-2023

Brian bedankt voor het maken en beschikbaar stellen van het filmpje (RvdP).

Uitslagen van zaterdag 4 maart 2023 van de 16e speelronde in de 3e Klasse B, West I:

Screenshot_20230306_233941_Chrome3.jpg

Programma van zaterdag 11 maart 2023 met de 17e speelronde in de 3e Klasse B, district West I:
Screenshot_20230306_233919_Chrome3.jpg

De stand in de 2e periode in de 3e Klasse B, district West I per 04-03-2003:

Screenshot_20230306_233807_Chrome2.jpg

1e periode (speelronde 1 t/m 8):
Olympia Haarlem
2e periode (speelronde 9 t/m 17):
Wartburgia
3e periode (speelronde 18 t/m 26):

Bron: https://www.vvijmuiden.nl/463/341/vv-ijmuiden-1---sv-united-davo-1-2-0-rust-1-0/