VVV Westzaan - VV IJmuiden JO18-1 4-1

18 maart 2023 10:30

Pascal Wolterman

Ook met het nieuwe kunstgrasveld bij VV IJmuiden kan de JO18-1 de statistieken nauwelijks beรฏnvloeden: punten meenemen van wedstrijden op kunstgras blijkt vaak een lastige klus. Zo ook zaterdag 18 maart in Westzaan. Prima voetbaltemperatuur, trouwe fans en ook de grutto's lieten in de polder horen dat ze weer in het land zijn, kortom: voorjaar. De JO18-1 mannen van middenmoter Westzaan zagen in IJmuiden een geduchte tegenstander, die op dat moment bovenaan stond in de stand.

Westzaan startte de wedstrijd gedreven en liet die passie op geen enkel moment in de wedstrijd meer los. Na het eerste doelpunt kreeg het team vleugels en ook de tegentreffer kon daar geen verandering in brengen. De IJmuidenaren hadden de grootste moeite de bal in de ploeg te houden. Er werd hard gewerkt door iedereen en de kansen die gecreëerd werden konden door pech en de lange keeper van Westzaan niet benut worden.

VVV Westzaan - VV IJmuiden JO18-1 (4 - 1)

Ook na de rust bleef dat een bepalend beeld voor de IJmuidenaren en na een strafschop liep het Westzaanse team verder uit. Na de wedstrijd blikte een speler van Westzaan terug: "We hadden hoge verwachtingen van IJmuiden. Daarom zaten we zo gefocust in de wedstrijd."

VVV Westzaan - VV IJmuiden JO18-1 (4 - 1)

Volgende week kunnen de IJmuidenaren zich herpakken op Schoonenberg tegen de nummer 11, het Mijdrechtse Argon .

#vvijmuidenJO18-1 JO18-1 Westzaan