V.V. IJmuiden 1 - JOS Watergraafsmeer (zat.) 1 2-2 (rust 2-0)

V.V. IJmuiden 1 - JOS Watergraafsmeer (zat.) 1 2-2 (rust 2-0)

21 maart 2023 9:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 21-03-2023

18e speelronde 3e klasse B, district West I.

IJmuiden_-_JOS_Watergraafsmeer_2-2.jpg

V.V. IJmuiden 1 speelde op zaterdag 18 maart 2023 een wedstrijd in de 18e speelronde van de 3e Klasse B van district West I. De tegenstander was het 1e van de zaterdag van JOS Watergraafsmeer uit Amsterdam. 

De Amsterdammers bivakkeren in de onderste regionen van de 3e Klasse B, maar toch wist V.V. IJmuiden 1 in de heenwedstrijd maar nipt een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen door een late goal van Floyd Hille dik in blessuretijd.

De wedstrijd op Sportpark Schoonenberg stond onder leiding van scheidsrechter Bax uit Huizen. Voor de wedstrijd had de arbiter het nog over de onderlinge wedstrijden tussen Huizen en V.V. IJmuiden, maar dat waren wedstrijden in de jaren 70 en jaren 80 van de vorige eeuw, oftewel alweer een eeuwigheid geleden.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt en V.V. IJmuiden liet er direct na het beginsignaal geen gras over groeien en goed opbouwend werd het doel van de gasten gezocht. Na een minuut of 6 na een goed lopende aanval over een aantal schijven werd via een scrimmage voor de goal een paar keer de paal geraakt en het laatste schot van Daan Heinemeijer belande op de lat.

Het spel werd daarna wat rommeliger en ging over en weer. JOS Watergraafsmeer probeerde uit de druk van V.V. IJmuiden uit te spelen, wat geregeld ook lukte. Toch was V.V. IJmuiden qua druk en kansjes de bovenliggende partij.

In de 28e minuut kwam V.V. IJmuiden dan toch op voorsprong door een mooi doelpunt van Mathijs Veldman na een goedlopende aanval. V.V. IJmuiden bleef de druk erop houden bij JOS Watergraafsmeer en het team van trainer-coach Brian Tevreden begreep dat tegen dit team de volle buit te halen was.

JOS kon na de 1-0 van V.V. IJmuiden vrijwel niks terugdoen en na wederom een goed lopende aanval over een aantal schijven maakte Özan Kutlu de 2-0 via een intikker. V.V. IJmuiden zat op rozen en de beide teams gingen rusten.

Na de thee ging V.V. IJmuiden gewoon weer door waar het gebleven was en dat was aanvallen. Jeffrey Prinsse was inmiddels gewisseld voor Wago Matitaishvili en dit had op het middenveld wat positiewisselingen tot gevolg. 

Na een paar minuten in de 2e helft had invaller Wago Matitaishvili, die vanaf de rechterkant kwam aanstellen de 3-0 op zijn schoen. Wago maakte de 3-0 en het doelpunt werd door scheidsrechter Bax afgekeurd voor buitenspel. Wago stond echter totaal niet offside. Joshua Dominggus stond dit echter wel, maar nam niet actief deel aan het spel. De grensrechter van JOS Watergraafsmeer vlagde en hield voet bij stuk. Scheidsrechter Bax keurde het doelpunt af en de scheidsrechter van JOS Watergraafsmeer gaf na de wedstrijd toe dat het geen buitenspel was, maar dat hij als "valse held" wel de 2 onterechte punten stal. Eerlijkheid duurt echter het langst en de grensrechter van JOS krijgt zijn portie nog wel. 
 
V.V. IJmuiden bleef druk houden via de rechter- en de linkerkant. Het was een kwestie van minuten dat de derde V.V. IJmuiden-treffer zou vallen dacht het publiek in het lekkere lente zonnetje.

Na een minuut of 10 in de 2e helft kreeg Özan Kutlu de bal aangespeeld en nam aan in het 16-metergebied. Hij werd omver gekegeld door de speler van JOS Watergraafsmeer, maar scheidsrechter Bax zag hier niets in. De V.V. IJmuiden-spelers protesteerden en ook het publiek langs de lijn roerde zich.

V.V. IJmuiden liet daarna als team de koppies hangen. De moegestreden Nick Ebbeling werd vervangen door Daniël Vonk en in de 70e minuut maakte JOS Watergraafsmeer zo waar de aansluitingstreffer. 1-2 dus met nog een minuut of 20 te spelen.

Voor V.V. IJmuiden werkte de aansluitingstreffer erg verlammend en V.V. IJmuiden kwam niet meer onder de druk van JOS Watergraafsmeer uit en ook het spel van de thuisploeg werd rommelig.

Maar dan met nog een paar minuten op de klok wist JOS Watergraafsmeer haast het onmogelijke te bereiken... Het team van trainer Pel maakte de 2-2 en voor V.V. IJmuiden waren er nog maar een paar minuten te spelen. 

De lange bal werd nog gezocht en er werd geprobeerd om toch nog de volle buit van 3 punten op Schoonenberg te houden. Dit lukte echter niet en na het fluitsignaal van scheidsrechter Bax droop de equipe van trainer-coach Brian Tevreden hevig teleurgesteld af naar de kleedkamer. De 3 punten hadden er ingezeten, maar er werden 2 punten te weinig behaald en 1 punt werd cadeau gedaan aan de voormalige club van Rinus Michels.

IJmuiden pakte 2 punten te weinig en JOS Watergraafsmeer wellicht 1 punt teveel. Na afloop werden er mooie herinneringen opgehaald door de staf van V.V. IJmuiden en JOS Watergraafsmeer-coach Pel. Trainer-coach Pel is zelf afkomstig uit Haarlem en is thans woonachtig in Almere. Het voetbal bracht hem via de jeugd van H.F.C. Haarlem en Telstar bij de Zwarte Schapen en bij Sparta Nijkerk en VVOG. De verhalen in de bestuurskamer gingen over de goede oude tijd en in de kantine stond de speaker op tien en moest dit gelijkspel en dit duur puntverlies verwerkt worden.

Op woensdag 22 maart 2023 speelt V.V.IJmuiden 1 in Hoofddorp tegen S.V. Hoofddorp zaterdag 1 in het kader van de MidWest Cup. Het komende weekend speelt V.V. IJmuiden op zaterdag 25 maart 2023 de lastige uitwedstrijd in Amstelveen tegen RKAVIC. De wedstrijd tegen het team van Nordin Wooter begint om 14:30 uur. Het weekend daarop (1 april 2023) speelt V.V. IJmuiden de lastige thuiswedstrijd tegen S.V. Real Sranang om 14:30 uur en in het paasweekend is de inhaalwedstrijd tegen VSV op Sportpark "De Hofgeest". Allemaal lastige 6 punten-wedstrijden, waarbij de punten erg duur zijn.
Bron: https://www.vvijmuiden.nl/1/370/vv-ijmuiden-1---jos-watergraafsmeer-zat-1-2-2-rust-2-0/
Delen

Lees meer over:
#3eklasse B 2022-2023 #vvijmuiden1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!