R.K.A.V.I.C. 1 - V.V. IJmuiden 1 3-0 (rust 1-0)

R.K.A.V.I.C. 1 - V.V. IJmuiden 1 3-0 (rust 1-0)

26 maart 2023 12:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 25-03-2023

19e speelronde 3e klasse B, district West I.

Onder koude winterse omstandigheden speelde V.V. IJmuiden 1 de 19e speelronde in de 3e Klasse B, district I. Het waren echt maartse omstandigheden met koude gure wind, regen en hagel en natte sneeuw. Buienradar voorspelde ook weinig goeds.

Trainer-coach Brian Tevreden koos voor de volgende basiself:

 1. Danny Does (1) 
 2. Ahmed Othman (2)
 3. Stan Eefting (3)
 4. Rory Blanken (4)
 5. Arben Westmaas (5)
 6. Mathijs Veldman (7)
 7. Justin Balm (8)
 8. Özan Kutlu (9)
 9. Daan Heinemeijer (10)
 10. Joshua Dominggus (11)
 11. Vincent Kok (17)
Vincent Kok moest zich nog snel klaar maken voor de wedstrijd aangezien eigenlijk Nick Ebbeling (6) op het digitale wedstrijdformulier stond. De overige wissels waren: Wago Matitaishvili (13), Ayman Marbus (14), Julian Jansen (15), Daniël Vonk (16) en reservekeeper Levi Out (18). Een opmerking over de wissels. Wago Matitaishvili stond op het wedstrijdformulier, maar was op het complex van R.K.A.V.I.C. in geen velden of wegen te bekennen (Wago had zich 's morgens na een test bij de fysiotherapeut al afgemeld voor de wedstrijd).

Scheidsrechter H.S. (Sven) van Lagen floot om 14:36 uur af voor de wedstrijd en direct ontstond er een rommelige wedstrijd waar enerzijds de beide teams en anderzijds de wind debet aan was. Er stond veel wind en die kwam uit westelijke richting en stond in de lengterichtung van het veld.

De 1e helft had V.V. IJmuiden de wind mee, maar van dit voordeel kon geen gebruik maakt worden. Tot grote kansen kwam het in het eerste kwartier van beide ploegen niet. Maar toch viel vrijwel uit het niets door een fout in de verdediging van V.V. IJmuiden de 1-0 van R.K.A.V.I.C. en keeper Danny Does was kansloos. 1-0 voor R.K.A.V.I.C. in de 17e minuut.

Direct na de aftrap bij deze goal liet Mathijs Veldman zich in de 18e minuut vervangen door Ayman Marbus. Dit was wel een creatieve aderlating voor V.V. IJmuiden al zo vroeg in de wedstrijd. Neem daarbij dat Nick Ebbeling vlak voor de match toch niet fit was en het hele spelplan van de technische staf viel na ruim een kwartier spelen in duigen. De doordeweekse wedstrijd tegen S.V. Hoofddorp (zat.) 1 (2-2)  eiste via blessures en pijntjes zijn tol.

In de 24e minuut was er een klein kansje voor V.V. IJmuiden. Via een voorzet van Justin Balm was er een kans uit een scrimmage voor Ayman Marbus voor het doel van R.K.A.V.I.C.. Wellicht was de gelijkmaker terecht geweest, want V.V. IJmuiden deed op dat moment zeker iet onder voor R.K.A.V.I.C. De wedstrijd kabbelde verder door naar de rust. Er werd gestreden op het middenveld, maar tot echt grote kansen van beide ploegen kwam het niet.

Bij rust was het dus 1-0 voor de gastheren. Iedereen zocht de kantine op, want nu ging het met het slechte weer echt los... Maart roert zijn staart en dat deed deze maand dan ook. Een combinatie van hevige regen met wind, hagel en natte sneeuw zorgde ervoor dat het meegereisde publiek de kantine van de Rooms Katholieke Amsterdamse Voetbalvereniging Ignatius College bevolkte. De verder lege kantine op Sportpark Escapade gaf een wat voller aanblik.

Foto onder: Zowel toeschouwer Enrico Does als ondergetekende genoten in de rust van een Italiaans biertje. Een Peroni - Nastro Azzuro.

20230325_154734.jpg

Vanuit de kantine moest het publiek toezien dat Daniël Vonk (7) inviel voor de moegestreden Rory Blanken (4). Rory viel uit met een blessure aan de knie en kon niet verder. Het weer maakte goed voetbal eigenlijk onmogelijk. Het spel ging nog steeds op en neer. 

In de 80e minuut ging wederom de verdediging in de fout en niet slim om met de omschakeling. 2-0 voor R.K.A.V.I.C., terwijl V.V. IJmuiden wel probeerde om de aansluitingstreffer te maken. Julian Jansen was inmiddels als extra spits ingebracht, maar ook hij kon het verschil niet maken. Terwijl Julian in eigen huis nog goed was voor 2 goals tegen datzelfde R.K.A.V.I.C.

In de 83e minuut was er een overtreding van R.K.A.V.I.C. en er onstond een opstootje. Vincent Kok kreeg onterecht rood (later teruggezet in geel), terwijl ook de wat fletse Daan Heinemeijer ook tegen een onnodige gele kaart opliep. 

V.V. IJmuiden moest dus nog een kleine 10 minuten met 10 man op zoek naar de aansluitingstreffer, maar zover kwam het niet. Op slag van het eindsignaal scoorde R.K.A.V.I.C. de geflatteerde 3-0. Direct na het doelpunt zochten zowel R.K.A.V.I.C. als V.V. IJmuiden bekleumd de kleedkamers van Sportpark Escapade op. 

V.V. IJmuiden maakt het zich door dit verlies onnodig moeilijk en laat door deze dure nederlaag concurrent R.K.A.V.I.C. nader komen. Deze slechte wedstrijd had eigenlijk geen winnaar verdiend en was 3e klasse-onwaardig. R.K.A.V.I.C. heeft zeker geen wereldploeg, maar van zo'n team had V.V. IJmuiden minimaal 6 punten moeten pakken. Het werden er echter 3 punten op Schoonenberg en 0 punten op Escapade

Het team zal sluwer, leper en met meer voetbalgogme moeten gaan spelen om uit de laatste 8 wedstrijden genoeg punten te halen om zich te kunnen handhaven.
Delen

Lees meer over:
#3eklasse B 2022-2023 #vvijmuiden1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!