VSV (zat.) 1 - V.V. IJmuiden 1 0-0

VSV (zat.) 1 - V.V. IJmuiden 1 0-0

11 april 2023 4:30

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 10-04-2023

17e speelronde 3e klasse B, district West I

Op een zonovergoten Sportpark "De Hofgeest" in Velserbroek traden VSV (zat.) 1 en V.V. IJmuiden 1 aan in een zeer belangrijk duel in de 3e Klasse B van district West I. Voor met name de equipe van Brian Tevreden was het zaak om weer eens de volle pot van 3 punten te pakken. De laatste overwinning was tegen S.V. United-DAVO en dat is alweer een poosje geleden. In de zeer belangrijke maand maart kwam V.V. IJmuiden 1 alleen maar naast concurrenten tegen en die ook nog eens lager stonden. De laatste weken komen echter die laagvliegers steeds dichterbij en is het zowel voor V.V. IJmuiden, maar ook voor VSV 5 voor 12 geworden in de strijd om rechtstreekse degradatie en/of nacompetitie te ontlopen. Voor degenen die het niet weten of voor degenen die het vergeten zijn. De nummers 12, 13 en 14 degraderen rechtstreeks. De nummers 9, 10 en 11 spelen nacompetitie / play-outs. Deze versterkte degradatie dient ervoor om in dit seizoen en komende seizoen de 5e klasse van de voetbalpiramide te vullen.

Een gesprek met de selectie eind maart leverde in de wedstrijd tegen S.V. Real Sranang niet het gewenste schokeffect op. Het vlaggenschip van V.V. IJmuiden 1 verloor vrij kansloos tegen S.V. Real Sranang, terwijl de collega's van V.V. IJmuiden 3 wel het goede voorbeeld gaven door vorige week gewoon kampioen te worden.

Zowel VSV als V.V. IJmuiden gingen met veel passie en strijd de wedstrijd aan. Tot goed voetbal kwam het echter niet. VSV had in het begin van de eerste helft een licht veldoverwicht. Toch kwam V.V. IJmuiden met de van een blessure teruggekeerde Jeffrey Prinsse achterin, geassisteerd door Ahmed Othman, Daniël Vonk en Arben Westmaas. In de goal Danny Does die niet echt veel in de problemen kwam en de schoten op de IJmuiden-goal pareerde, de voorzetten uit de luchtgreep en bij de schaatse één-op-één situaties zijn doel goed verkleinde. Controlerend op het middenveld was er een plek in de basis voor Nick Ebbeling, die rustig en onverstoorbaar zijn werk controlerend deed en zich ook opbouwend in de as met de aanvallen bemoeide. Een verrassing in de basis was de plek voor Luc Rutten, die een hele goede derby speelde en weinig in de problemen kwam in het toch wel mannelijke spel van zowel VSV als V.V. IJmuiden. Daan Heinemeijer en Mathijs Veldman moesten op het middenveld de lijnen uitzetten en voorin speelden Joshua Dominggus en de teruggekeerde Floyd Hille. 

Alleskunner Floyd Hille werd door trainer-coach Brian Tevreden in de spits geposteerd en met zijn techniek, kracht, voetbalgogme en ervaring moest hij V.V. IJmuiden van de aanvallende impulsen voorzien.

De Velserbroekers waren de eerste 30 minuten iets in her voordeel, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Max Hummel en Rik Heeren hadden wat kansjes voor de thuisploeg. 

Het laatste kwartier in de eerste helft was echter voor V.V. IJmuiden, waarbij met name Floyd Hille en Mathijs Veldman wat kansen kregen om V.V. IJmuiden op voorsprong te zetten. Het leek erop dat de verdediging van VSV ging wankelen, maar keeper Mario Veldt hield zijn doel schoon. De vraag was of V.V. IJmuiden de druk verder kon opvoeren. V.V. IJmuiden probeerde nog wel wat, maar scheidsrechter Sturkenboom vond het voor de eerste helft wel welletjes en floot af.

In de rust had het V.V. IJmuiden-publiek op basis van het laatste kwartier meer moed gekregen en er was hoop dat de V.V. IJmuiden in het begin van de 2e helft wellicht hun slag konden slaan en VSV via een doelpunt pijn konden doen. 

V.V. IJmuiden kon echter het begin van de 2e helft niet een nog grotere vuist maken. Beide teams stroopten echter wel de mouwen op en de inzet van beide teams was voorbeeldig, doch het vertoonde spel niet bijster spectaculair. Daan Heinemeijer lag aan de band op het middenveld en vond heel moeilijk ruimte om zijn passes kwijt te kunnen. Hij probeerde het wel op techniek, maar een opening kon hij niet vinden en hetzelfde gold voor Mathijs Veldman. In 50e minuut bracht Brian Tevreden nog wel een aanvaller voor een aanvaller. Özan Kutlu kwam voor Joshua Dominggus, maar ook hij kwam er niet doorheen.

De eerste echt grote kans in de 2e helft was voor VSV, waarbij keeper Danny Does het schot van Wesley van der Wal langs zag gaan en ook Max Hummel had een kleine kans.

Ook V.V. IJmuiden had nog nog wat kansjes en de echt grote kans kwam op aangeven van Jeffrey Prinsse, die Mathijs Veldman bereikte. Mathijs Veldman schoot tot ontzetting van de V.V. IJmuiden-aanhang op de paal. 

Het publiek begreep dat de ploeg die nu zou gaan scoren de 3 punten zouden pakken. De krachten vloeiden weg bij beide teams. Nick van der Meer kwam erin voor de moe gestreden Nick Ebbeling en in de 82e minuut was het de beurt aan Julian Jansen om Luc Rutten te vervangen.

V.V. IJmuiden probeerde nog wel tot een slotoffensiefje te komen, maar dit lukte niet meer. Floyd Hille was voorin mie gestreden en de invallers Özan Kutlu en Julian Jansen konden ook geen potten meer breken.

Op slag van het eindsignaal kwamen de bezoekers nog goed weg. Een voorzet van rechts van VSV leidde bij V.V. IJmuiden tot paniek in het overvolle strafschopgebied. Net als bij een scrum in het rugby kwam de bal niet weg. In eerste instantie kon Danny Does de bal pareren en weg tikken, Ahmed Othman moest echter ingrijpen om erger te voorkomen. Het was alle hens aan dek bij de verdediging van V.V. IJmuiden op dat moment, maar tot een doelpunt leidde het niet.

Winst was voor VSV op het eind te veel van het goede geweest en de Frits van Turenhout-uitslag van null-null was een terechte weergave van deze wedstrijd. Een typische derby met veel strijd, maar waarbij het spel van beide teams niet om over naar huis te schrijven was.

Beide teams moeten uit een ander vaatje tappen om de broodnodige punten te gaan pakken.
 
VSV:
Mario Veldt;
Remco Knol,
Jorian Faassen,
Duisterhof,
Roy Penders;
Van Egmond (60. Mutambi),
Rik Heeren (75. Velthuijsen),
Roos;
Wesley van der Wal (70. Wolfs),
Justin Kunst,
Max Hummel (75. Koster).

Gele kaarten VSV:
Rik Heeren;
Max Hummel;
Remco Knol.

V.V. IJmuiden:
Danny Does;
Arben Westmaas,
Ahmed Othman,
Jeffrey Prinsse,
Daniël Vonk;
Nick Ebbeling (72e min. Nick van der Meer),
Daan Heinemeijer,
Luc Rutten (82e min. Julian Jansen);
Joshua Dominggus (50e min. Özan Kutlu),
Floyd Hille,
Mathijs Veldman.
 
Gele kaarten V.V. IJmuiden:
Jeffrey Primsse


.
 
 
Delen

Lees meer over:
#3eklasse B 2022-2023 #vvijmuiden1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!