Amstelveen Heemraad 1 - V.V. IJmuiden 1 1-2 (rust 1-1)

Amstelveen Heemraad 1 - V.V. IJmuiden 1 1-2 (rust 1-1)

17 april 2023 16:45

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 16-04-2023

21e speelronde 3e klasse B, district West I

Op zaterdag 15 april 2023 moest V.V. IJmuiden 1 naar Amstelveen voor de uitwedstrijd tegen Amstelveen Heemraad 1. Er was eigenlijk maar 1 opdracht voor deze wedstrijd. Niet verliezen en punten pakken! Het mooiste zou uiteraard een uit-overwinning zijn met 3 punten. Het is echter alweer een poosje geleden dat het team van Brian Tevreden met de volle 3 punten van het voetbalveld afstapte. 

Vorige week in de inhaalwedstrijd tegen V.S.V. zaterdag 1 speelde V.V. IJmuiden 0-0 en zat er eigenlijk niet meer in. V.V. IJmuiden gaf niks weg, creërde wel wat kansen maar kwam niet tot scoren. De wedstrijd had door allerlei randverschijnselen niet de rustige voorbereiding dat deze wedstrijd op zich wel zou verdienen. Achteraf deelden V.S.V. en IJmuiden de punten, maar op dit moment zijn alleen de 3 punten wat waard.

Amstelveen Heemraad verloor vorige week met 3-1 bij S.V. Real Sranang en die laatste ploeg is een grote concurrent in de strijd om de nacompetitie te ontlopen.

Foto onder: Amstelveen Heemraad en V.V. IJmuiden aan het begin van de match.

20230415_143345.jpg

Foto onder: Amstelveen Heemraad en V.V. IJmuiden aan het begin van de match.

20230415_143350.jpg

Foto onder: Amstelveen Heemraad en V.V. IJmuiden aan het begin van de match en keeper Danny Does rent alvast naar het westelijke doel.

20230415_143357.jpg

De wedstrijd begon iets later dan gepland. Er was eerst 1 minuut stilte voor een sterfgeval bij een speler van Amstelveen-Heemraad. Daarna was het de beurt voor de pupil van de week om het gehele elftal van V.V. IJmuiden te omspelen en keeper Danny Does te passeren. Om 14:37 floot scheidsrechter MacIntosh op zijn fluit voor het begin van de wedstrijd.

Amstelveen Heemraad zette meteen vanaf het beginsignaal druk op de verdediging van V.V. IJmuiden. Toch lukte het V.V. IJmuiden om onder de druk uit te komen. Maar toch ging het vrij vroeg al mis en scoorde Amstelveen Heemraad in de 7e minuut de 1-0. Hierna wist V.V. IJmuiden wat het te doen stond. Op zoek gaan naar de gelijkmaker en niks weggeven. Amstelveen Heemraad was telkens de beter opbouwende ploeg en zette hoog druk op de verdediging van V.V. IJmuiden. Toch stond de verdediging met Ahmed Othman, Rory Blanken, Nick van der Meer en Nick Ebbeling goed. Tot grote kansen kwam het van beide kanten echter niet en de wedstrijd speelde zich met name op het middenveld af. 

Vanaf de 30e minuut werd IJmuiden sterker. Met name vanaf de flanken kwam V.V. IJmuiden er steeds beter doorheen bij Amstelveen. V.V. IJmuiden speelde zich onder de druk uit en Amstelveen zette ook zelf minder druk. Zo kwam ook het middenveld meer en meer in bezit van de IJmuidenaren. Dit gaf Daan Heinemeijer de mogelijkheid om met pasjes te strooien (met name naar de flanken) en met name Ahmed Othman kon een paar keer gevaarlijk doorkomen via de rechterkant in combinatie met Daan Heinemeijer of met Mathijs Veldman. In de 37e minuut kwam Mathijs Veltman met een voorzet op Daan Heinemeijer die niet goed onder de bal kon komen, waardoor zijn kopbal kracht miste en een makkelijke prooi werd voor de keeper van Amstelveen Heemraad.  

In de 40e minuut een mooie aanval  IJmuiden over rechts, voorzet van Mathijs Veldman en de bal komt uit de scrimmage bij Justin Balm die op links rand 16-metergebied Floyd Hille bedient. Floyd bedenkt zich geen seconde bij dit buitenkansje. Via een knap geplaatst schot met de binnenkant voet vanaf links schiet hij de bal knetterhard, via binnenkant paal onhoudbaar in de benedenhoek. 1-1 en V.V. IJmuiden wordt sterker.

Foto onder: In de 42e minuut maakte Floyd Hille de gelijkmaker (1-1).

20230415_152102.jpg

 IJmuiden wordt sterker. Vlak voor rust een aanval over links. Daan Heinemeijer krijgt in de combinatie de bal weer terug en speelt handig wat verdedigers uit en komt op de linker-achterlijn een paar meter van het doel van Amstelveen Heemraad. Daan dribbelt zich langs de spelers en wordt aangetikt. Als Daan Heinemeijer valt is het zonder meer een penalty, maar de V.V. IJmuiden-aanvoerder blijft staan en dribbelt zich vast in de teruggerende spelers van Amstelveen Heemraad. Zonde want de 1-2 lag in de lucht.

Na de rust heeft iedereen van het aanwezige V.V. IJmuiden-publiek wel het idee dat een punt er zeker in zit en wellicht ook wel iets meer dan dat. In de 48e minuut geeft Floyd Hille een slim steekballetje op Daan Gravemaker die de bal helaas niet goed aanneemt. Daan stond in principe alleen voor de keeper. Daarna probeert daan via een ingreep over de grond de bal nog te bemachtigen en raakt in aanraking met de doelman van Amstelveen Heemraad. Beide spelers komen in aanraking met elkaar, maar gelukkig voor beiden leidt dit niet tot onnodige blessures. 

Gedurende de hele wedstrijd fluit scheidsrechter MacIntosh een uitstekende wedstrijd. Hij ziet alles en fluit gedecideerd en laat de wedstrijd geen moment ontaarden in een harde wedstrijd. De wedstrijd is erg fair en beide teams werken hard om er een goed resultaat uit te halen. In de 56e minuut wederom een grote kans van Daan Gravemaker in het 16-metergebied, maar wederom geen doelpunt. 

In de voorhoede leverde de combinatie Floyd Hille met Daan Gravemaker veel kansen en mogelijkheden op. Beide spelers voelen elkaar goed aan. Met name in het begin van de 2e helft wist Floyd Hille zijn medespeler goed te vinden. Toch is de tank bij Floyd rond de 60e minuut leeg. Jammer voor V.V. IJmuiden moet Floyd zich noodgedwongen laten wisselen. Hij speelde een uitstekende pot.

De vervanger voor Floyd Hille is Öcan Kutlu. Öcan komt erin en vanaf de 60e minuut tot de 63e minuut is hij bij 3 aanvallen vanaf de rechterkant betrokken. Mathijs Veldman is inmiddels naar de linkerkant verhuisd. Öcan Kutlu dribbelt en sprint continu langs de lijn en stoomt op naar het 16-metergebied. Hij houdt continu aan de rechterkant 2 spelers van Amstelveen Heemraad bezig, waar Floyd Hille dat eind 1e helft / begin 2e helft steeds deed aan de linkerkant. 

Buiten wat speldenprikjes van Amstelveen Heemraad is V.V. IJmuiden beter en ook daadkrachtiger. Amstelveen Heemraad komt alleen nog tot aanvallen na overtredingen van V.V. IJmuiden of door verloren duels van IJmuiden-spelers. Vanuit eigen strafschopgebied komt Amstelveen niet meer tot een evenwichtige opbouw. Telkens zitten Daan Gravenmaker of Öcan Kutlu er bovenop bij de backs en de centrale verdedigers van Amstelveen. 

Mathijs Veldman heeft last van wat pijntjes en wordt gewisseld door Vincent Kok. Maar nadat Vincent Kok net is ingevallen, loopt hij ook een blessure op en loopt met zijn been te trekken. Vincent wordt na een paar minuten noodgedwongen gewisseld door Julian Jansen. Inmiddels zitten we in de 84e minuut. 

Na een afgeslagen aanval van V.V. IJmuiden komt de bal aan de linkerkant van de V.V. IJmuiden-verdediging. Rory Blanken komt in duel met de speler van Amstelveen Heemraad en ook hij moet naar de kant. Het begint een beetje op de Amerikaanse tv-serie M*A*S*H te lijken ("Suicide is painless")... Hoewel het er in het begin niet zo naar uitzag, blijkt Rory Blanken niet verder te kunnen en er wordt door assistent-trainer Kelly Meijboom om een ambulance geroepen. Rory Blanken blijkt op zijn rug te zijn gevallen en heeft geen gevoel meer in zijn linkerbeen. 

V.V. IJmuiden lijkt een puntje mee te gaan nemen naar Schoonenberg, maar in de 92e minuut staat de verdediging van Amstelveen te slapen bij een pass van Daan Heinemeijer. Öcan Kutlu staat rechts één-op-één met de linksback van Amstelveen en hij duikt in het gat tussen de 2 verdedigers van Amstelveen waar Daan de bal neergelegd heeft. Öcan neemt aan en de keeper van Amstelveen ziet het gevaar van de snelle rechterspits van V.V. IJmuiden. De keeper van Amstelveen doet een verwoede poging om zijn doel te verkleinen, maar Öcan is te snel en de pass was op maat. Öcan schiet de bal op de rand van het 16-metergebied in het doel van de Amstelveners. 1-2 voor V.V. IJmuiden en de bank van V.V. IJmuiden wordt helemaal gek en iedereen stormt het veld op.

Inmiddels is er een ambulance gearriveerd, maar scheidsrechter MacIntosh laat door de vele blessurebehandelingen nog doorspelen en trekt er ongeveer 10 minuten blessuretijd bij. De 10 spelers van V.V. IJmuiden komt nog wel flauw onder druk van Amstelveen, maar Danny Hoes laat zich niet (meer) verrassen en pakt elke hoge bal uit de lucht. Dan vindt de uitstekend leidende scheidsrechter MacIntosh het welletjes en fluit af. V.V. IJmuiden viert feest, maar de stemming is ook ietwat bedrukt vanwege de blessure van Rory Blanken. Het hele team staat of zit na afloop aan de kant waar Rory door ambulance personeel op de brancard wordt gelegd. V.V. IJmuiden is in deze uitputtingsslag 3 punten rijker.

Brian Tevreden had de volgende 11 spelers opgegeven voor aanvang van de wedstrijd:
 1. Danny Does
 2. Ahmet Othman
 3. Rory Blanken
 4. Nick van der Meer
 5. Nick Ebbeling;
 6. Justin Balm;
 7. Mathijs Veldman;
 8. Daan Heinemeijer;
 9. Daan Gravemaker;
 10. Floyd Hille;
 11. Joshua Dominggus.
Wissels:
  • Levi Oudt;
  • Arben Westmaas;
  • Daniël Vonk;
  • Vincent Kok (voor Mathijs Veldman);
  • Luc Rutten;
  • Özan Kutlu (voor Floyd Hille);
  • Julian Jansen (voor Vincent Kok).
Gele kaarten V.V. IJmuiden:
  • Justin Balm
  • Daan Gravemaker.
Bron: https://www.vvijmuiden.nl/1/406/amstelveen-heemraad-1---vv-ijmuiden-1-1-2-rust-1-1/
Delen

Lees meer over:
#3eklasse B 2022-2023 #vvijmuiden1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!