7 september 2023: V.V. IJmuiden 1 - V.V. Waterloo 1

7 september 2023: V.V. IJmuiden 1 - V.V. Waterloo 1

5 september 2023 18:30

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 05-09-2023

2e wedstrijd MidWest Cup in de groepsfase (poule F). Aanvang: 20:00 uur Lokatie: Sportpark Schoonenberg, Tolsduinerlaan 8, 1981 EG Velsen-Zuid.

De tweede tegenstander in de MidWest Cup is v.v. Waterloo uit Driehuis en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Enrico Does.

De 2e tegenstander in de groepsfase van de MidWest Cup zijn onze buren op Sportpark Schoonenberg de voetbalvereniging Waterloo. De voetbalclub in Driehuis is in 1936 opgericht onder de naam Rood Wit. Echter bij toetreding naar de Haarlemse voetbalbond bestond er echter al een voetbalvereniging met deze naam. Aan de Driehuizerkerkweg, waar nog steeds het complex van de voetbalclub gevestigd is, stond een boederij met de naam Waterloo... Dus in 1937 veranderde de vereniging de naam in V.V. Waterloo, maar nog wel met de rood-witte kleuren in het klassieke shirt.

Na de 2e Wereldoorlog deelden V.V. Waterloo en V.V. IJmuiden met elkaar de bijvelden op Sportpark Schoonenberg. V.V. IJmuiden beschikte pas in het midden van de jaren 70 van de vorige eeuw over een eigen kantine. Daarvoor maakte V.V. IJmuiden op zaterdag gebruik van de kantine van V.V. Waterloo. Thans is het zo dat het veldencomplex langs de Tolsduinerlaan een hele metamorfose heeft ondergaan met de komst van het kunstgrasveld, de aanleg van de LED-verlichting, het veranderen van de veldindeling en het opnieuw inzaaien ervan en het vernieuwen van de omheining langs de velden en de Tolsduinerlaan. Wij hopen dat e.e.a. voor Voetbal Vereniging IJmuiden een grote verbetering zal zijn v.w.b. het gebruik en de kwaliteit van de velden. Daarbij moeten wij nog steeds in ogenschouw nemen dat wij absoluut te weinig kleedkamers hebben in relatie tot de grootte van onze vereniging en dat ook de kleedkamers en het sanitair schreeuwen om vernieuwing. Dit is een volgende stap die het bestuur van de club, na de herindeling / herstructurering moet nemen.

Afgelopen seizoen handhaafde V.V. Waterloo zich prima in de 4e klasse B. Met een 8e plaats in de eindrangschikking met 25 punten uit 24 wedstrijden (en ook met 2 punten aftrek) bleef Waterloo behouden voor de 4e klasse, daar waar andere zaterdagclubs uit de gemeente met 1 punt minder afdaalden naar de 5e klasse in district West 1. Het was een goede prestatie voor de Driehuizenaren, maar aan het eind van seizoen 2022-2023 had de vereniging het wel lastig om punten te vergaren. Ook in de beker draaide Waterloo na de poulefase nog mee en het seizoen 2022-2023 is daarom een aardig seizoen gebleken.

Dit seizoen is Waterloo wederom ingedeeld in de 4e klasse B. S.V. United-DAVO en RKAVIC zijn gedegradeerd uit de 3e klasse B waarin V.V. IJmuiden 1 speelde en voor de rest zijn voornamelijk in deze klasse de teams actief, die afgelopen seizoen ook in deze klasse uitkwamen.

In de MidWest Cup verloor Waterloo de 1e wedstrijd in Hoofddorp van S.V. Overbos met 4-1. Het uit de 4e klasse gedegradeerde team komt dit seizoen uit in de 5e klasse B met o.a. SVIJ, R.K.V.V. Velsen (zaterdag) en Terrasvogels.

V.V. IJmuiden 1 won in dezelfde MidWest Cup een week later thuis met 3-1 van DSS. De doelpunten aan de kant van V.V. IJmuiden werden gemaakt door Patrick "Pattos" Eggermont, Mathijs VeldmanenÖcan Kutlu. Het team van Brian Tevreden toonde in deze wedstrijd veerkracht en keerde een 0-1 achterstand aan het eind van de wedstrijd om in een 3-1 overwinning. Het team van DSS 1 onder leiding trainer-coach Martin van Leuven heeft beslist geen slechte ploeg en won woensdag 7 september 2023 met 1-3 uit bij S.V. Overbos.

Door de overwinning van V.V. IJmuiden op DSS en de overwinnng van DSS uit bij S.V. Overbos staan er nu 3 ploegen met 3 punten gelijk in de stand. V.V. IJmuiden gaat echter aan kop aangezien zij één wedstrijd minder hebben gespeeld dan DSS en S.V. Overbos. Woensdag 13 september 2023 speelt V.V. IJmuiden om 20:00 uur uit voor de laatste groepswedstrijd voor de MidWest Cup. Tegenstander in deze 3e groepswedstrijd is S.V. Overbos 1 en de wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Hoofddorp, Leenderbos 101, 2134 TZ Hoofddorp. Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Marcel Huijboom.

It's Simple Solar Eco Technology is voor de 2e wedstrijd in de MidWest Cup de bal- c.q. wedstrijdsponsor.
1000036600.png


Dit bedrijf gevestigd op de Waarderweg 31, 2031 BN Haarlem is gespecialiseerd in zonnepanelen en in laadpalen

Bent u benieuwd hoe u kunt profiteren van zonne-energie?

Één van de adviseurs van It's Simple Solar komt graag bij u langs voor gratis advies op maat en voor een vrijblijvende offerte.
Samen kijkt It's Simple Solar met u naar de beste mogelijkheden voor uw woning om geld te besparen, te profiteren van zonne-energie en een optimaal rendement te realiseren.

Wilt u geld besparen met groene energie?

  • Bespaar meer dan € 1000,00 per jaar op uw energierekening;
  • Extra voordelen zoals de 0% BTW-regeling;
  • Een vrijblijvende offerte op maat

Vraag vrijblijvend een offerte aan via:

htps://its-simplesolar.nl 

email: [email protected] 
 

 

Bron: https://www.vvijmuiden.nl/1/499/7-september-2023-vv-ijmuiden-1---vv-waterloo-1/
Delen

Lees meer over:
#Sportpark Schoonenberg #ViH MidWestCup #Voetbal in Haarlem #vvijmuiden1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!