V.V. IJmuiden 1 - S.V. De Foresters 1 0-2 (rust: 0-1)

8 november 2023 22:30

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 08-11-2023

6e speelronde 3e klasse A, district West I.

In de 6e speelronde van de competitie in de 3e Klasse A moest V.V. IJmuiden 1 aan de bak tegen S.V. De Foresters 1 uit Heiloo. Een zeer lastige opgave voor de nieuwe trainer-coach David Zonneveld om zijn team in een zeer korte tijd voor te bereiden, na het opstappen van Brian Tevreden. De nieuwe trainer-coach was door de omstandigheden maar weinig tijd gegund om zijn team optimaal te prepareren, maar de groep was op voorhand erg positief.

Een blik op de wedstrijdverslagen van de tegenstander en ook een kijkje op de website van De Foresters gaf al aan dat dit team tal van spelers herbergt die bij diverse BVO's in Nederland hebben gespeeld, waarbij uiteraard de jeugdopleiding van AZ de hofleverancier is. De Foresters beschikt, mits iedereen fit is, over veel voetbalkwaliteit en is ook een jong team.

Door uitslagen en door namen van de tegenstander moeten wij ons als club uit Velsen-Zuid niet laten imponeren. Als V.V. IJmuiden 1 fitheid, teamgeest en vooral strijd daar tegenover zet, dan hebben wij zeker tegen iedere tegenstander in de 3e Klasse A een kans.

De ploeg van de jonge coach Robbert Michielsen en assistent Tristan Ooms (o.a. ex-AZ en FC Emmen) van De Foresters is over 24 wedstrijden de grote kanshebber voor de titel in de 3e Klasse A. Zij zullen naar alle waarschijnlijkheid met IJ.V.V. Stormvogels moeten gaan uitmaken wie zich aan het eind van het seizoen tot de kampioen mag laten kronen en de kampioenschapsschaal omhoog mag houden.

Voor V.V. IJmuiden zijn de zorgen groot en zullen er zo snel mogelijk punten gehaald en overwinningen geboekt moeten worden. Het programma van het vlaggenschip van V.V. IJmuiden was van te voren op papier al zwaar. Een uitwedstrijd tegen S.V. Zandvoort (5-1 verlies), de derby thuis tegen IJ.V.V. Stormvogels (0-4 verlies), de uitwedstrijd tegen hfc EDO (0-0 gelijk), de thuiswedstrijd tegen Reiger Boys (2-2 gelijk) en het verlies in de uitwedstrijd bij rkvv DEM (3-0). Daarna de nieuwe invulling van de technische staf en de hectiek, spanning en druk op de volgende wedstrijd is daar.

V.V. IJmuiden hield het tot de 41e minuut vol tegen De Foresters. De organisatie stond erg goed en de ploeg speelde erg gedisciplineerd. Maar in de reeds gememoreerde 41e minuut kwamen De Foresters op een 0-1 voorsprong door Daan Plet, spelend met rugnummer 16.

Na de thee kreeg de ploeg uit Heiloo een strafschop van arbiter Jos Straver uit Rijswijk. De strafschop werd veroorzaakt door Achmed Othman en was een situatie met een doorgebroken speler. Veel mensen langs de kant, maar ook op het veld schreeuwden om rood om zo de beslissing van de arbiter te beïnvloeden.

De scheidsrechter bleef echter rustig en omdat er ook andere spelers omheen liepen, trok de scheids "slechts geel". Voor trainer David Zonneveld was dit wel een reden om de verder goed spelende Achmed Othman te wisselen voor Mike Kries. De penalty werd gestopt door de uitstekende V.V. IJmuiden-keeper Danny Does, die week in en week uit laat zien wat hij in zijn mars heeft.

In de 65e minuut was het Ties de Boer (nummer 7) van De Foresters die de 0-2 liet aantekenen op het wedstrijdformulier. Gedurende de 2e helft liep ook nog Mathijs Veldman tegen een gele kaart aan. Gescoord werd er niet meer en de eindstand op het scorebord was na 90 minuten 0-2.

Na afloop van deze wedstrijd zit de 6e speelronde erop. V.V. IJmuiden 1 staat met 2 uit 6 op de allerlaatste plaats. De 3 punten gaan echt wel snel komen en moeten ook zo spoedig mogelijk behaald worden. Het meerendeel van de sterke tegenstanders in de 3e Klasse A hebben wij nu gehad en het is nu zaak om punten te pakken in de brede middenmoot.

Als klein kleutertje keek ik in de jaren 70 vaak naar de uitpuilende boekenkast van Leo van der Plas senior, voormalig voorzitter en ere-lid van V.V. IJmuiden. Mijn oog viel altijd op een boek van ene Eduard Polak met de titel "De weg omhoog". Aan dat laatste houd ik me, als supporter, dan maar vast.

201201328.jpg

Op zaterdag 11 november 2023 is V.V. IJmuiden 1 vrij en heeft de selectie het jaarlijkse feest om zo het trainingskamp in de winterstop te bekostigen. Op 18 november 2023 staat de zeer belangrijke derby tegen V.S.V. uit Velserbroek op het programma. Een Velsense derby dus. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Schoonenberg, Tolsuinerlaan 8, 1981 EG Velsen-Zuid en het aanvangstijdstip is 14:30 uur. Na afloop van de wedstrijd tegen V.S.V. is er een optreden van Carlo Koster. Oftewel be there!

vvijmuiden_1.jpg

SV_De_Foresters_logo.png
Bron: https://www.vvijmuiden.nl/1/542/vv-ijmuiden-1---de-foresters-1-0-2-rust-0-1

#vvijmuiden1