V.V. IJmuiden 2 toch weer hekkensluiter

25 november 2023 15:00

Pascal Wolterman

Was een paar weken geleden IJmuiden 2 nog door het dolle heen na de overwinning op ZCFC, afgelopen zaterdag zag een handvol IJmuiden-fans in het noordelijkste puntje van het Noord-Hollandse vasteland vooral de elementen tegen zich keren. Op Sportpark De Dogger delfde IJmuiden het onderspit tegen Den Helder's HCSC.

Scheidsrechter Margaretha Baron zag de mannen van Evert de Ronde gedreven aan wedstrijd beginnen en, met een frisse bries in de rug, een snelle goal maken in de tweede minuut. Glenn Wilderom schreef 'em op zijn naam. Daarna bleken beide partijen behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Glenn Wilderom passeert de keeper van HCSC

In de tweede helft stak de wind flink op. IJmuiden voetbalde niet alleen tegen HCSC maar ook tegen de wind. Bij balbezit van IJmuiden ging de bal maar met moeite over de middenlijn terwijl de mannen uit Den Helder er behoorlijk profijt van hadden. Tweemaal wist HCSC te scoren.

DSC_7660.JPG

Evert de Ronde"Het gaat vaak mis in standaard situaties", weet De Ronde, "we focussen dan teveel op de bal en te weinig op de tegenstander". Hoewel daar bij de trainingen wel aandacht voor is, moet dat in de praktijk nog goed uitpakken. Werk aan de winkel dus, op de dinsdag- en donderdagavond.

IJmuiden 2 staat na de 4-6 verlies tegen de toenmalige hekkensluiter EVC 2 vorige week opnieuw onderaan. Woensdagavond nieuwe kansen voor de IJmuidenaren tegen DEM 2 in Beverwijk. De schouders eronder!

#HCSC #vvIJmuiden2 Den Helder