IJmuiden wint uitwedstrijd tegen HCSC fraai met 0-3

9 december 2023 20:15

Uit IJmuider Courant: Net nu IJmuiden op de goede weg is, de ploeg won de uitwedstrijd tegen HCSC fraai met 0-3, moet het bestuur in de komende weken proberen een nieuwe trainer aan te stellen. Van alles heeft IJmuiden geprobeerd om ad-interim trainer David Zonneveld voor langere tijd aan zich te binden, maar deze succesvolle oefenmeester was niet te strikken. Verschillende trainers zijn al op gesprek geweest, maar niemand staat te springen om voor het tweede gedeelte van de competitie de zaken op te pakken. Enkele trainers willen wel instappen, maar alleen als zij ook voor het nieuwe seizoen aangesteld worden en daar zit IJmuiden niet echt op te wachten.

Vijf duels heeft Zonneveld de scepter mogen zwaaien en in deze periode heeft V.V. IJmuiden niet alleen negen punten weten te halen, maar speelt de ploeg ook aanzienlijk beter dan in de periode dat Brian Tevreden de ploeg onder zijn leiding had.

20231209_143218.jpg

Ook tegen HCSC had Zonneveld zijn spelers weer goed geïnstrueerd. ,,Wij moeten zorgen dat spits Floyd Hille niet te veel werk moet verzetten, want hij is alleen gevaarlijk als hij in de zestien kan worden aangespeeld.” Deze woorden bleken niet aan dovemans oren gericht, want ondanks dat de bezoekers tegen de abominabele weersomstandigheden moesten opboksen, konden de spelers bij de rust met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken.

Aan de zijkanten liet vooral Mathijs Veldman zijn tegenstander regelmatig zijn hielen zien. Hille wist zich vervolgens wel raad met de ballen die hij aangespeeld kreeg, want tweemaal was hij succesvol. ,,Dat wil ik ook. De buitenspelers moeten op de helft van de tegenstander acties maken”, gaf Zonneveld aan. Ook na de wissel gaf IJmuiden geen krimp. ,,Verdedigend stond het als een huis”, had de trainer gezien. ,,Dus eigenlijk zijn wij geen moment in de problemen gekomen.” Ruben Wolterman bracht de eindstand uiteindelijk op 0-3.
Bron: IJmuider Courant

#3eklasse A 2023-2024 #vvijmuiden1 HSCS VVIJMUIDEN1