Onze Gezellen JO15-1 - V V. IJmuiden JO15-1 (1-2)

Onze Gezellen JO15-1 - V V. IJmuiden JO15-1 (1-2)

9 december 2023 12:45

Dunja van Banning

De hele ochtend was het droog maar tijdens het verzamelen in Haarlem Noord vielen de eerste spetters dan toch weer. Maar de heren stonden op scherp en hadden er zin in. Weer zo'n heerlijke gelijkwaardige tegenstander en dus kans op een aantrekkelijke en spannende wedstrijd.
En met een heuse hereniging op de grasmat want 'onze' hongerige spits Yassin heeft gekozen voor een terugkeer naar zijn IJmuidense cluppie. En hij werd enthousiast ontvangen door het team. Welkom terug!
Verder deed Rens weer mee want Daan en Djino konden vandaag (nog) niet spelen.
Met de vaste fanschare onder de diverse paraplu's werd afgetrapt rond 12.45 uur en direct ging het er energiek aan toe. Na diverse acties en leuke aanvallen aan beide zijden trok OG aan het langste eind en scoorde de 1-0. En dat bleef tevens de ruststand.
Na rust kreeg IJmuiden een penalty tegen. Viggo plukte hem voor de doellijn van het gras maar tot zijn grote verbazing (en die van het team, grensrechter, coaches en publiek) telde de scheidsrechter hem toch gewoon. Na overleg met onze grensrechter Jeffrey en keeper Viggo zag hij zijn vergissing in en was hij zo sportief om het punt alsnog af te keuren. Dat voelde rechtvaardig en voedde de goede energie. IJmuiden liet sowieso de koppen niet hangen bij de tegenslagen en voetbalde onvermoeibaar door. Fijn om te zien. Het lukte hen ook om wat meer de regie te nemen en ineens was daar Mason met een mooie snelle voorzet op Yassin en hij wist zijn terugkeer te verzilveren met een treffer. Het bleef spannend. Viggo was menigmaal belangrijk met goede reddingen maar het team wist sowieso de gelederen goed sluitend te houden. En ook op het middenveld en in de aanval werd samengewerkt en vol gehouden. En dat doorgaan resultaat oplevert bleek toen Mason bleef doorjagen op de bal en de keeper de bal losliet waardoor Mason kon doorlopen mét de bal en de 1-2 scoren.
Het fluitsignaal klonk daarna iedereen als muziek in de oren en inmiddels compleet doorweekt kon men feestend richting kleedkamer.
Goed bezig zo heren. Hou dit werk-ethos vast 👊💪⚽️.
Foto: Tracy Killip en Dunja van Banning

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!