V.V. IJmuiden JO15-1 - DEM JO15-3 6-1 (rust 1-1)

11 november 2023 12:00

Dunja van Banning

Elf November is de dag... Eindelijk kon ook de JO15-1 hun eerste competitie-duel spelen. Na weken vol water waarin het dus ook aflastingen regende bood op deze ochtend het kunstgrasveld de oplossing.
Het team was eindelijk weer compleet, sommigen nog wat kwetsbaar door aanhoudende fysieke klachten, en met Rens als extra invalkracht.
Het bekertoernooi was dit jaar een flinke tegenvaller en is gelukkig voorbij. Het team snakte alleen wel naar een leuke overwinning natuurlijk.
Met opnieuw wat hemelwater als zegening trapte IJmuiden af en vanonder de paraplu's zag het weinige publiek een wedstrijdstart waarin de teams aan elkaar gewaagd waren maar de thuisploeg meer overwicht had. Al vrij vlot wisten zij door snel overspelen de bezoekers voor eigen doel uit te spelen en kwam de 1-0 op naam van Thom. Deze energie, het samenspel en communicatie onderling was wat er ontbrak tot nu toe. Heerlijk om te zien dat het terug is. Richting rust zakte de thuisploeg wel wat in en kon zij niet voorkomen dat ook DEM het net vond. Met gelijke cijfers aan de limo dus.
Terwijl de teams de kleedkamers opzochten brak buiten voorzichtig de zon door .... Er druppelde ook langzaam meer publiek binnen. Ouders maar ook vrienden uit andere teams, leuk 🙂.
Na rust zette IJmuiden gelijk weer druk. Een stevige sliding op Enzo leverde hem een vrije trap op, op links. Over een meter of 20 wist hij de bal over de keeper te krullen en zette met dit prachtige schot zijn team weer op voorsprong, 2-1.
Deze voorsprong gaf energie en stookte de honger op naar meer. De snelheid en energie namen toe en al vlot wist Thom dankzij een goed geplaatste assist van Gino opnieuw te scoren. Met deze voorsprong mocht Jakub het eens als spits proberen. Iets wat hij graag eens wilde. En met een goede assist van Mason lukte het hem ook nog om te scoren als debuterende spits! Er volgde een fase waarin IJmuiden aanval na aanval opzette maar de keeper van DEM bleef kalm en wist een hoop kansen te pareren. Knap werk, dat mag ook gezegd worden. Toch kon hij niet voorkomen dat ook Mason een punt op zijn palmares mocht bijschrijven. Tot slot kwam onze 'terminator' Stijn uit de verdediging in scoringspositie. Zijn eerste keer overrompelde hem en dat schot belandde in de armen van de keeper maar de tweede poging was het dik raak!
Met een winst van 6-1 kunnen we spreken van een zeer succesvolle opening van de competitie en hopelijk houden de mannen dit vast in hun volgende wedstrijden. Gefeliciteerd, het was een plezier om naar te kijken!
Na afloop was het een goed moment om weer eens een teamfoto te schieten en zo geschiedde. Helaas bleek later op de dag dat het de laatste wedstrijd van Jazz was. De sport maakt hem niet meer blij en hij heeft besloten te stoppen. Jammer maar bedankt voor je inzet en gezelligheid en hopelijk vind jij iets anders leuks. Het ga je goed!
Komende woensdag spelen de jongens de inhaalwedstrijd tegen VSV. Hopelijk met dezelfde energie! Tot snel

Bron: https://www.facebook.com/groups/107399713062893