V.V. IJmuiden JO15-1- H'lem Kennemerland JO15-2 (2-2)

V.V. IJmuiden JO15-1- H'lem Kennemerland JO15-2 (2-2)

23 september 2023 14:00

Dunja van Banning

Na twee keer verloren te hebben was het tijd voor het spreekwoordelijke scheepsrecht. En zeker niet onhaalbaar want de 015 trof vandaag 'oude' bekende Haarlem Kennemerland. De ploegen hebben elkaar al vaak getroffen en het hangt doorgaans van de dag af wie er aan het langste eind trekt. Viggo en Lucy zijn beide sterke en betrouwbare keepers dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden.
De 'muggen' startten scherp, gevaarlijk en waren fanatiek. Terwijl de 'vissenkoppen' nog wat slaap uit de ogen moesten wrijven en licht achter de feiten aanrenden. Toch waren beide keepers wel direct scherp en liet een doelpunt op zich wachten. Tot grote feestvreugde van alle fans langs de lijn was de paraplu hard nodig. Het kwam met bakken uit de hemel. Helaas wisten de bezoekers de 0-1 af te dwingen en moest IJmuiden in de achtervolging. De frustratie daarover kostte een speler van IJmuiden na een iets te pittig duel een gele kaart. Soms is sport zo lastig.... Toch herpakte iedereen zich en lukte het via Mason om ook voor ons te scoren. Een Haarlemmer probeerde met een sliding de boel nog te redden maar schoof samen met de bal het doel in.
Het weer en het gemoed klaarden nog voor rust op en met gelijke stand kon men richting limonade.
Na rust lukte het IJmuiden meer de regie te pakken. Meermaals kwam IJmuiden op de goede helft uit maar de weg langs Lucy bleek slecht toegankelijk 😉. Na mooi samenspel kon Thom, na een fraaie assist ontvangen te hebben, afmaken en kwam IJmuiden op voorsprong. Dat werd even uitbundig gevierd, maar we waren er nog niet... Spannende minuten volgden. Beide keepers weerden kranig alle doelpogingen. Een vrije trap op het middenveld bracht Haarlem de ruimte die ze zochten. En vlak voor tijd lukte het hen (verdorie 😅) toch nog de gelijkmaker te scoren. De punten werden dit maal dus eerlijk gedeeld.
Jakub en Djino stonden helaas nog geblesseerd langs de lijn dus dank weer aan de invallers!!!
Net als naaste buur Telstar wacht de JO15-1 nog op de eerste winst maar voetballend was het deze morgen al veel beter dus op naar 30 September. Dan gaan we op bezoek bij EDO...💪

Bron: https://www.facebook.com/groups/107399713062893/
Delen

Lees meer over:
https://www.facebook.com/groups/107399713062893/

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!