V.V. IJmuiden JO15-1- FC Velsenoord JO15-1 (1-4)

V.V. IJmuiden JO15-1- FC Velsenoord JO15-1 (1-4)

9 september 2023 14:15

Dunja van Banning

Vol in de nazomerzon werd iets verlaat (rond 10.00 uur) de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Ed H. Onder de vlaggers van vandaag is ook een Ed (G) en dan hebben we nog een Ed (B) onder de toeschouwers. Slechts één Ed verwijderd van een heus kwartED dus 😅....
Omdat de schoolvakanties in onze regio Noord laat vielen waren er de laatste weken nog veel jongens afwezig en dus is er helaas nog niet optimaal samen/compleet getraind.
Sportpark Schoonenberg ondergaat al een tijdje een facelift en de jongens speelden op het laatste veld, langs de Min van Houtenlaan. Dit veld ligt nu een kwartslag gedraaid en beschikt over een prachtige verse groene grasmat....een échte. De JO15-1 heeft er een nieuw teamlid bij dit seizoen, welkom (terug) Djino.
Velsenoord is een lastige tegenstander. Ze speelden met honger, snel en goed georganiseerd. Iets wat (nog) niet volledig voor ons team geldt. Bij vlagen schemert er een belofte door maar het is nog niet constant genoeg. Na een half uur wist Velsenoord echt door te breken en het doelpunt wat al enige tijd in de lucht hing ook daadwerkelijk te realiseren. Maar IJmuiden liet zich niet zomaar wegzetten en knokte terug. Na een fraaie actie poeierde Mason (met zijn 'lucky socks') de bal in de rechter kruising en trok zo de stand weer recht, 1-1.
In de rust besloten wij, het publiek, toch de schaduw op te zoeken bij de Dug out's van Strawberry's.
In de schaduw zaten we klaar voor de tweede helft. De jongens hadden het uiteraard nog veel warmer dan wij, in hun wedstrijd tenue met lange mouwen. Hollend in de volle zon...
Maar dat gold voor beide partijen natuurlijk.
Velsenoord wist na flink druk zetten de voorsprong weer te pakken na een misser van IJmuiden. Van wie? Doet er niet toe. Een ongelukkig moment, dat gebeurt je soms gewoon. Maar niet lang daarna viel ook de 1-3 en leek de code gekraakt. Toch wist IJmuiden zich weer te herpakken en de weerstand op te voeren. Dat leidde zelfs tot enkele kansen. Maar de overtuiging mist daarin nog een beetje. De zon scheen wel met volle overtuiging en wist één IJmuiden speler kort te vellen. Door kordaat optreden door de trainers en staff was hij vlot weer bij.
Als tegen het einde een verdedigende fout wordt gemaakt door ons gaat de bal op de stip en beslist Velsenoord de strijd. Eindstand 1-4...jammer!
Volgende week een nieuwe ronde, dus nieuwe kansen. Eerst nu weer wat werk aan de winkel 😉.

Bron: https://www.facebook.com/groups/107399713062893/
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!