DEM JO15-2 - V.V. IJmuiden JO15-1 (7-0)

DEM JO15-2 - V.V. IJmuiden JO15-1 (7-0)

16 september 2023 14:30

Dunja van Banning

Vooraf hadden beide teams al genoeg info over elkaar verzameld en zodoende wisten onze mannen al dat het een zware strijd kon worden vandaag. De zon scheen opnieuw uitbundig. Coach Ramon moest het vandaag alleen doen maar kreeg vlag-assistentie van Hans. Dank daarvoor ๐Ÿ™.
Andere memorabila: Quint was helaas ziek vanmorgen (beterschap ๐Ÿ€) en Djino kampt met een blessure. Welke precies wordt nog uitgezocht (sterkte daarmee ๐Ÿ€). Damian kwam het team versterken.
Het was al vlot duidelijk dat DEM kan kiezen uit een ruime vijver van talent. Daarom is het niveau ook hoog in het tweede team. Van de ouders begreep ik ook dat zij dit jaar versterking hebben gekregen van spelers die overgestapt zijn vanuit andere verenigingen en dat zij enorme vooruitgang hebben geboekt. Dat was duidelijk te zien! Het team beschikte over een snelle en behendige linksbuiten. De 1-0 werd keurig opgebouwd vanuit een mooie strakke pass van de rechtsback naar de linksbuiten, die de bal meenam en gecontroleerd en beheerst binnen schoot. 'Een actie uit het boekje' volgens voetbalvader en -kenner Co. Ik kon daar alleen mee instemmen. Ook doelpunt twee viel over links, ditmaal vanuit een fraaie solo-actie. IJmuiden had logischerwijs moeite om hier een antwoord/weerwoord op te vinden.
Een sliding รณp de bal werd beoordeeld als overtreding en dus ging de bal op de stip. DEM telde hem al bijna maar Viggo bleef kalm en hield de bal. Dat leverde hem een flink applaus op, binnen รฉn buiten de lijnen. Terecht! Toch viel nog voor rust het derde doelpunt.
Met zichtbare frustratie zocht IJmuiden de kleedkamer op. Toe aan een peptalk. Er moest iets veranderen....
De tweede helft wist IJmuiden aanvankelijk de stand te bewaken. Er werd hard gewerkt maar scoren lukte niet. Gek genoeg heb ik tot hier echt wel goede acties gezien bij het team maar tegen deze tegenstander kwamen de jongens gewoon spelinzicht te kort. Na opnieuw een verdedigende sliding ging de bal wรฉรฉr op de stip en dit keer wist DEM hem wel te verzilveren. DEM werd wat fysieker, soms onnodig hard maar zonder consequenties, en onze jongens moesten nog harder aan de bak. DEM scoorde een vijfde punt en IJmuiden begon te verzanden in onnodige slidings. Zonder daar enig voordeel uit te halen. Het hek was van de dam en DEM rook nog meer ruimte. De 6-0 was een feit.
IJmuiden bleef op dit punt maar terugspelen en slaagde er vandaaruit nauwelijks in de bal naar voren te brengen. Tot ineens de bal in voeten van Mason belandde. Hij voltooide zijn actie terwijl de vlag voor buitenspel omhoog ging. De scheids wilde hem tellen want hij zag geen buitenspel, net als wij langs de lijn (want daar staan natuurlijk de beste stuurlui ๐Ÿ˜‰) maar hij ging toch mee met zijn grensrechter. Dus die nare nul bleef staan, erg jammer. DEM wist nog eenmaal het net te vinden en bepaalde de eindstand op 7-0.
Een terechte overwinning maar wel zuur voor de bezoekers, die beter speelden dan vorige week....
Het moet anders, dat is duidelijk. Maar hoe en wat is aan de trainers. Opnieuw werk aan de winkel!
We blijven trouw aanmoedigen en kijken uit naar volgende week. Drie keer is scheepsrecht....toch?! ๐Ÿ’ช

Bron: https://www.facebook.com/groups/107399713062893/
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!