V.V IJmuiden JO15-1- Onze Gezellen JO15-1 (4-5)

15 mei 2024 19:00

Dunja van Banning

Het was woensdagavond een verhitte strijd op veld 4 op Sportpark Schoonenberg. Wat viel er sneller, de regen of de doelpunten?
Al tijdens de warming up kwam het water met bakken uit de lucht dus de mannen en vrouw waren al doorweekt voor de aftrap. Toch waren beide teams klaar voor de aanval. Want deze onderlinge krachtmeting vindt elke zoveel maanden plaats daar beide teams steevast in dezelfde poule worden ingedeeld. De uitkomst is altijd een verrassing.
Deze keer was het OG dat uit de startblokken schoot. IJmuiden liet zich compleet zoek spelen en miste regie over het eigen strijdplan... De thuisploeg keek daardoor al vlot tegen een 0-2 achterstand aan. Gelukkig hebben de heren afgelopen seizoen ook geleerd het tij te keren en zo geschiedde ook ditmaal. Het team kwam op stoom (waterdamp genoeg 😁) en zette orde op zaken. Twee maal bracht het team Mason in stelling en hij verzaakte niet. Eenmaal via een assist van Yassin en andermaal op aangeven van Finn.
Op slag van rust was iedereen, ook het publiek, doorweekt maar lag de wedstrijd weer helemaal open.
Na rust had de thuisploeg de touwtjes in handen. Er werd goed samengespeeld en heel goed verdedigd. Na een prima korte solo actie van Enzo schoot hij zijn team op voorsprong. Daarna waren er over en weer kansen maar vielen er even geen punten. Wel nog steeds heel veel water.... Kort na een vrije trap voor OG wisten zij met een lob Viggo te passeren en stond het opnieuw gelijk.
IJmuiden gooide er wat wissels tegenaan maar raakte zijn overwicht kwijt en OG wist maar liefst twee keer te scoren in slechts een paar minuten. Frustratie bij de thuisploeg alom natuurlijk. Toch wist de thuisploeg zich opnieuw te vermannen en trok de organisatie weer recht. Dat leverde nog een keurige 4-5 op dankzij Yassin. Helaas zat de klok deze opleving in de weg en kwam men vandaag net te kort voor een (wel verdiend) punt.
Invallers Rens, Willem en Finn weer bedankt voor jullie inzet 🙏💪.
Zaterdag kunnen we het team nog 1x naar een overwinning juichen. De laatste wedstrijd van dit seizoen ontvangen de mannen Haarlem Kennemerland thuis op Schoonenberg. Tot ziens langs de lijn ⚽️!
📸 Dunja van Banning
Viggo had de tweede helft een zwembad voor zijn 'deur'