V.V. IJmuiden JO15-1 - H'lem K'land JO15-1 (3-2)

18 mei 2024 12:00

Dunja van Banning

Compleet verrast door het zonnige zomerweer verzamelde de JO15-1 zich deze zaterdag om 12 uur voor de laatste wedstrijd van dit seizoen op het thuispark. En ook voor het laatst onder de hoede van trainers/coaches Jeffrey en Ramon. Zij geven het stokje door maar aan wie moet nog bekend gemaakt worden. Daarover dus later meer.
IJmuiden liet zich ook vandaag bij aanvang weer verrassen en verscheen niet scherp aan de start. Al na drie minuten werd dat afgestraft door de 0-1 uit een corner voor de bezoekers. Haarlem speelde scherp en fel en was in én naast het veld zeer aanwezig. Na ook een vlotte 0-2 was het tijd voor de thuisploeg om wakker te worden. En gelukkig gebeurde dat ook. De gelederen werden weer gesloten, de passes werden strakker en er werd over kortere afstanden doorgegeven. Daar waren leuke samenspelmomenten bij. Haarlem vond het lastig dat zij het overwicht kwijtraakte en werd fysieker. Een duo aanval op Enzo binnen de 16 meter vloerde hem en de thuisploeg kreeg een penalty mee. De Haarlem spelers en coaches protesteerden hevig, en riepen zelfs "ze missen hem toch" (niet erg sjiek voor een volwassen begeleiding) maar Damian schoot de aansluitingstreffer scherp binnen en de achtervolging was ingezet.
De wedstrijd ging erg gelijk op maar toch wist IJmuiden iets meer kansen te creëren in deze fase. Enzo mocht op rechts aanleggen voor een vrije trap maar deze raakte de linkerpaal. Vlak daarna kreeg Mason een assist op links en scoorde de 2-2 alsnog.
De laatste serieuze aanval voor rust kwam ook via links. Enzo werd weggestuurd via een lange pass en wist de keepster uit spelen en de 3-2 te scoren. Helaas stak de grensrechter tijdens die score alsnog de vlag omhoog. De scheids besloot de grensrechter te volgen en het punt af te keuren. Men ging met gelijke cijfers richting de limo dus.
Na rust had de thuisploeg gelukkig niets aan energie ingeboet. Er werd weer hard gewerkt en gestreden. Niet alles lukte en er waren flinke slordigheden af en toe maar daar had de ploeg uit Haarlem ook last van. En alle spelers waren drijfnat van het zweet.
Het duurde flink voordat er weer serieuze doelpogingen werden ondernomen. Beide teams vochten voor wat ze waard waren. Soms ook met ellebogen die dan heftig als 'schouderduw' werden verklaard. Maar goed, beide teams wilden vol voor de winst gaan. Langs de kant leefde men mee maar was de sfeer een stuk aangenamer dan in de eerste helft, gelukkig.
Het was na flink wat tijd dat Damian via een assist van Daan de voorsprong kon bewerkstelligen, een zeer welkome 3-2!
Daarna bleef het spannend en na een corner van de thuisploeg, die helaas niets opleverde, klonk het verlossende eindsignaal.
Heerlijk! Met winst afsluiten is altijd leuk. Dan smaakt het feest-frietje nog lekkerder....
Dank weer aan de invallers Damian, Finn en Willem (goed gespeeld!!) en aan vader Bart voor het vlaggen 🙏.
Ramon en Jeffrey bedankt voor jullie inzet voor het team!! We zien jullie weer gewoon langs de lijn volgend seizoen.
Ik heb weer met veel plezier verslag gedaan van alle wedstrijden en wens iedereen alvast een hele fijne zomer vol zon en gezelligheid ⚽️☀️!
📸 Dunja van Banning, Simone Hennequin en Tracy Killip

10.jpg  teamfoto.jpg11.jpg            IMG-20240518-WA0035.jpg  2.jpg