V.V. IJmuiden 1 speelt de tweede oefenwedstrijd gelijk

18 augustus 2022 23:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 18-08-2022

Zo snel de doelpunten er in het begin van de 1e helft in vlogen bij DSS, zo snel lag de bal ook in het netje bij V.V. IJmuiden aan het eind van de 2e helft. Een wedstrijd met 2 gezichten.

DSS - V.V. IJmuiden 3-3 (rust: 0-3)

Donderdag 18 augustus speelde V.V. IJmuiden 1 de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Werd de eerste oefenwedstrijd (1-3 winst tegen SVIJ) nog gespeeld onder tropische omstandigheden, de wedstrijd op de donderdagavond werd gespeeld onder prima zomerse omstandigheden met een aangename temperatuur en aan het eind opkomende dauw.

Om 20:30 uur trad ons vlaggenschip aan tegen DSS 1, dat dit jaar onder leiding staat van Martin van Leuven. Martin was het verleden o.a. werkzaam bij BOL, Woudia, De Blokkers, West Frisia, Alliance22 en SVW’27).

V.V. IJmuiden kwam op het kunstgras goed uit de startblokken en stond binnen 6 minuten met 0-2 voor. Doelpunten van Salah Ait Bouazza (5e min.) en Daan Gravemaker (6e min.). Matthijs Veltman maakte de 0-3 in de 40e minuut. V.V. IJmuiden leek deze oefenwedstrijd gemakkelijk te gaan winnen, maar na een wissel van bijna het gehele team zakte V.V. IJmuiden behoorlijk door de ondergrens heen. Met name aan het eind van de wedstrijd vlogen de doelpunten te gemakkelijk binnen. Keek V.V. IJmuiden in de 81e minuut nog tegen een ruime 0-3 voorsprong aan. Binnen 5 minuten trok de thuisploeg de stand recht. 1-3 in de 82e minuut, 2-3 in de 86e minuut en 3-3 in de 87e minuut. Daarna schoot V.V. IJmuiden nog de bal op de paal, maar een overwinning was gezien de laatste 10 minuten echt te veel geweest. Bij V.V. IJmuiden ontbraken een paar sterkhouders, maar ook bij DSS ontbraken een paar vaste waarden vanwege werk, vakantie en/of vanwege een bezoek aan popfestival Lowlands 2022.

Coach Brian Tevreden en assistent Björn de Jong stelden de volgende spelers op:
Danny Does, Ahmed Othman, Stan Eefting, Mike Kries, Nick Ebbeling, Vincent Kok, Kutlu, Matthijs Veltman, Daan Heinemeijer, Daan Gravemaker & Salah Ait Bouazza (allen speelden de 1e helft).
Danny Does, Hegman, Mike Kries, Rory Blanken, Luc Rutten, Matthijs Veltman, Daan Heinemeijer, Marbus, Ben Bakker jr., Julian Jansen & Mika Dekker (allen speelden de 2e helft).

De overige spelers die niet opgeroepen waren voor bovengenoemde wedstrijd hadden een specifieke training op Sportpark Schoonenberg. Onder leiding van Coen van Oostrom (Kelly Meijboom is thans op vakantie) werd een warming-up afgewerkt, een rondo, een loopvorm (6 x 60 meter), wat gerichte positiespelletjes en afwerken op doel. Coen had de volgende spelers op de training tot zijn beschikking: Quint van Essen (keeper), Brian (keeper), Wago Matitaishvili, Barry van Schagen, Glenn Wilderom, Munir Driouch, Timo Rill, Hassan El Abde, Brian Schweitzer en Mike van der Gaag.

Komende zaterdag werkt de selectie een training af. Aanvang is om 10:00 uur en er zal in competitievorm (11 tegen 11) gericht getraind worden. In de loop van de middag is de kantine zoals gebruikelijk geopend!
Bron: https://www.vvijmuiden.nl/1/88/vv-ijmuiden-1-speelt-de-tweede-oefenwedstrijd-gelijk/

#vvijmuiden1