S.V. United-DAVO - V.V. IJmuiden 1-1 (rust 1-1)

24 augustus 2022 7:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 24-08-2022

1e wedstrijd, poulefase MidWest Cup (Poule F)

In de ouverture voor de MidWest Cup speelde VV IJmuiden uit bij SV United-DAVO. De wedstrijd begon om 20:00 uur en er werd gespeeld op kunstgras. Het eigenlijke hoofdveld van SV United lag er als een biljartlaken bij, maar daar ontbreekt een lichtinstallatie. Zonde want deze voetbalgrasmat nodigt uit tot een lekkere pot voetbal! De publieke belangstelling voor deze doordeweekse zomeravondwedstrijd was aardig te noemen en er stonden zo'n 60 toeschouwers aan de lijn. De hoofdredactie van Voetbal In Haarlem was zelfs in grote getale naar het complex van SV United aan de Zuid Schalkwijkerweg gekomen en zelfs sterreporter Peter Brink was van de partij. Ook de bekende VV IJmuiden-gezichten waren weer van de partij om de zwart-witte equipe van Brian Tevreden aan te moedigen.

VV IJmuiden kwam goed uit de startblokken en had gedurende de hele eerste helft het middenveld in handen. De acuratesse ontbrak om de tegenstander echt pijn te doen, of de vlaggenist van dienst bij de tegenpartij vond het nodig om bij 1 meter onside zijn vlag omhoog te steken. Telkens counterde VV IJmuiden weg bij de tegenstander, maar tot echte grote kansen of goed uitgespeelde mogelijkheden leiden dit niet. In de 30e minuut werd Daan Gravemaker gewisseld voor Julian Jansen. Wellicht dat de organisatie bij VV IJmuiden nog niet goed stond of dat de positiewisselingen na de wissel (nog) niet duidelijk waren, maar vlak na deze wissel opende SV United-DAVO de score. In de 31e minuut scoorde SV United-DAVO vrij onverwachts met een droge knal van een meter of 18. De schuiver was een gericht schot en moeilijk te beoordelen door keeper Danny Does, want dit schot kwam uit een onoverzichtelijke situatie op het middenveld. Iets onterecht was deze knappe goal wel, maar al snel nam VV IJmuiden weer het iniatief. Een paar minuten na de goal ontstond er een onoverzichtelijke situatie in het 16-meter gebied van de tegenstander en Julian Jansen werd gevloerd. De grensrechter van SV United stond wederom met zijn vlag omhoog, maar liet doorspelen en Joshua Dominggus maakte in de 38e minuut de verdiende gelijkmaker. Er bestond bij het publiek wat onduidelijkheid over het feit of dit doelpunt telde of dat scheidsrechter Van Langen zou kiezen voor een penalty. Maar VV IJmuiden kreeg het voordeel van de twijfel en het doelpunt telde. De Schalkwijkers waren het hier niet mee eens. 1-1 was dus de ruststand. De warig leidende scheidsrechter kreeg veel hoon van het thuispubliek, maar ook trainer Brian Tevreden wees de arbiter erop dat 5 keer de vlag omhoog ging en dat het telkens geen off-side was.

In de 2e helft kwamen Rory Blanken en Salah Bouazza erin voor respectievelijk Ahmed Othman en Joshua Dominggus. Het veldspel bij VV IJmuiden werd wat meer onnauwkeurig, maar ook bij de tegenstander. Het spel speelde zich meer op het middenveld af. Toch vond VV IJmuiden halverwege de 2e vaak de opening via de flanken of door het midden. Telkens werden de aanvallen van VV IJmuiden wegens vermeend off-side afgevlagd, terwijl de speler niet buitenspel stond. Het werd trainer-coach Brian Tevreden te veel en hij wenste een onderhoud met de scheidsrechter van dienst. Vlaggetjesdag heeft bij veel IJmuidenaren een heel andere dimensie, maar deze grensrechter maakte het echt te bont. Na een korte onderbreking en een wissel van de grensrechter (een reserverspeler ging nu vlaggen) kreeg VV IJmuiden meer en meer het initiatief. Een steekbal op Matthijs Veltman bracht Matthijs alleen voor de keeper, de nieuwe grensrechter stond  met zijn vlag omhoog, de scheidsrechter liet zeer terecht doorspelen, maar Matthijs Veltman weifelde en vergat zelf te scoren of om de bal af te leggen. De wedstrijd bleef tot de 90e minuut de gemoederen bezig houden, maar gescoord werd er niet en de eindstand was 1-1.

De einduitslag was 1-1, maar als er op een normale manier gevlagd zou worden had voor VV IJmuiden de score hoger kunnen en moeten uitvallen. VV IJmuiden creërde veel kansen en mogelijkheden, maar de accuratesse ontbrak. De contouren van het elftal van Brian Tevreden en assistent Björn de Jong worden wel steeds meer zichtbaar. VV IJmuiden weet straks wat ze te wachten staat in de 2 onderlinge confrontaties met SV United-DAVO. VV IJmuiden is zeker niet minder dan deze tegenstander, maar in de competitie moet de wil op deze tegenstander opgelegd worden, wil ons vlaggenschip 2 keer de volle buit binnen halen.

Het technische duo Brian Tevreden en Björn de Jong bracht het volgende team binnen de lijnen:
Does, Othman (46' Blanken), Eefting, Kries, Westmaas, Balm, Kutlu (80' Dekker), Heinemeijer, Veltman, Gravemaker (30' Jansen), Dominggus (46' Ait Bouazza).

De volgende wedstrijd (de 2e wedstrijd in een reeks van 3) in het kader van de MidWest Cup is thuis tegen Waterloo op ons vertrouwde Sportpark Schoonenberg.

Dinsdag 13-09-22:
V.V. IJmuiden ⚽ Waterloo (o.l.v. scheidsrechter Enrico Does)
Aanvang 19:30 uur op Sportpark Schoonenberg, Tolsduinerlaan 8, 1981 EG Velsen-Zuid.
Bron: https://www.vvijmuiden.nl/1/90/23-augustus-2022-sv-united-davo-1---vv-ijmuiden-1/

#ViH MidWestCup #Voetbal in Haarlem #vvijmuiden1