2e plaats V.V. IJmuiden 1 op Zilveren Trawler Toernooi 2022

27 augustus 2022 18:30

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 27-08-2022

VV IJmuiden wint van VSV zaterdag 1, maar verliest nipt in de finale met 1-0 van IJ.V.V. Stormvogels

Om 12:30 begon V.V. IJmuiden 1 aan hun eerste partij tegen VSV zaterdag 1. V.V. IJmuiden 1 onder leiding van trainer-coach Brian Tevreden en bijgestaan door assistent Björn de Jong. Mike van der Vlis en good-old Nico de Haas waren verder aanwezig voor de begeleiding. Evert de Ronde sloot later op de middag bij de groep aan.

V.V. IJmuiden 1 speelde een aardige wedstrijd tegen VSV zaterdag 1 tegen het team van Paul Meinders. Het niveau bij V.V IJmuiden 1 is wekelijks groeiende. V.V. IJmuiden kwam halverwege  de 1e helft op achterstand, maar trok via Ozan Kutlu na 10 minuten de stand weer gelijk. Voor de rest speelde de wedstrijd met name op het middenveld af en tot verdere grote uitgespeelde kansen kwam het in de 1e helft niet meer. In de 2e helft kon V.V. IJmuiden zich los spelen van de drukte op het middenveld. De flanken werden beter benut en V.V. IJmuiden kwam tot meer uitgespeelde kansen. Een mooie actie van Matthijs Veltman op de linkerhoek van het 16-metergebied eindigde in de 1-2. Een mooi bekeken schot eindigde in de rechter benedenhoek. Kort daarna een overtreding op een IJmuiden-speler op ongeveer 25 meter van het doel van VSV. Floyd Hille legt aan de rechterkant van het veld aan voor een directe vrije trap en het harde schot eindigt in de touwen, 1-3. Daarna was het weer tijd voor een actie van Matthijs Veltman... Bijna identiek als in het eerste doelpunt vliegt de bal wederom van hoek 16-metergebiied in de rechterbenedenhoek. 1-4. VSV kon daarna weinig meer terugdoen en verloor dus met 1-4 van V.V. IJmuiden. Aangezien de gastheren van Stormvogels met 2-0 van het 2e van Velsen wonnen, zou de finale Stormvogels - V.V. IJmuiden worden.

Om 15:00 streden IJ.V.V. Stormvogels en V.V. IJmuiden in de finale van het Zeehaven IJmuiden Zilveren Trawler Toernooi om de eindoverwinning. Het team van Patrick Krop, die dit seizoen zal worden geassisteerd door Marcel Looij en Marco Adema, was licht favoriet in deze wedstrijd. V.V. IJmuiden gaf Stormvogels goed partij, maar moest uiteindelijk via een doelpunt van Milan van Essen zijn meerdere erkennen in Stormvogels. Einduitslag 1-0 voor het team van Patrick Krop.
De eindoverwinning van het toernooi was dus voor Stormvogels

Brian Tevreden maakte gebruik van de volgende spelers tijdens het toernooi:

Danny Does
Stan Eefting
Floyd Hille
Arben Westmaas
Justin Balm
Ozan Kutlu
Matthijs Veltman
Daan Gravemaker
Daan Heinemeijer
Nick van der Meer