Wedstrijd verslagen

Wedstrijd verslagen

V.V. IJmuiden 1 - R.K.V.V. Velsen 2 (zondag) 2-2

14 februari 8:00  Op dinsdag 13 februari 2024 speelde V.V. IJmuiden 1 een oefenwedstrijd tegen R.K.V..V. Velsen 2. meer »

361x gelezen

V.V. IJmuiden JO15-1 - DSS JO15-2

10 februari 9:00  V.V. IJmuiden JO15-1 - DSS JO15-2 Vandaag trok de JO15-1 thuis ten strijde tegen DSS JO15-2. Onder leiding van scheidsrechter J. Smakman en met Quint als grensrechter. Leuk dat je dat wilde doen, Quint 👊. De temperatuur was zeer aangenaam, net als het spel in de eerste helft. Veel aanvallend spel, van beide kanten, maar met licht overwicht aan de zijde van IJmuiden. Al vroeg in de wedstrijd ging DSS defensief de fout in door een doorgebroken speler neer te halen en dus ging de bal op de stip. Het kostte door een weerwoord de bezoeker ook een gele kaart. Met Yassin achter de bal kwam IJmuiden op voorsprong. Niet heel veel later wist Jayden de bal voorin te schieten, kon de keeper Yassin van schieten afhouden maar verloor hij zijn grip op de bal en was Yassin scherp door de bal met een tik voor te zetten op Mason die voor een leeg doel kon afmaken. Goed opgelet. Beide keepers hielden verdere doelpogingen af en dus stond er een (voor ons) prima ruststand op het bord. Na rust mocht Wenzo zijn debuut maken. Een speler met Braziliaanse roots die al een tijdje meetraint met het team. Welkom. Bring on the Samba ⚽️🎊💪! Zijn energie en idd leuke acties ten spijt liet de thuisploeg het als geheel een beetje afweten in regie en samenwerking. DSS rook kansen en hoewel Viggo sterk keepte hing de tegentreffer in de lucht. Nadat DSS een corner niet rechtstreeks wist te benutten passeerde de bal na enige minuten driftig spel voor het doel toch de keeper. DSS rook weer kansen. Hoewel het geen 'mooie' strijd meer was werd er wel degelijk gestreden. En de bezoekers wisten daar nogmaals de ban bij de thuisploeg te breken. De frustraties liepen aan beide zijden wat op in duels en dat kwam enkelen op een standje te staan. Vlak voor tijd maakte ook onze verdediging de onfortuinlijke fout in het 16 metergebied en gaf daarmee nog een penalty weg. Niet met opzet uiteraard maar helaas.... Een vermeend verwijt kostte een speler van IJmuiden nog een gele kaart en een ander zelfs rood. Jammer dat het zo liep met nog slechts enkele minuten te spelen. DSS trof doel en trok de voorsprong hun kant op. De laatste kans op de gelijkmaker ging helaas over en dus klonk het laatste fluitsignaal schel in de oren... Nick J bedankt voor het invallen en Djino en Fabien sterkte met jullie herstel 🍀. 📸 Tessa Verhoogtmeer »

94x gelezen

V.V. IJmuiden 1 - S.V. Zandvoort 1 1-0 (rust 1-0)

5 februari 9:30  13e speelronde 3e klasse A, district West I.meer »

148x gelezen

V.V. IJmuiden 1 - ADO'20 (zat.) 1 3-0

30 januari 8:30  12e speelronde 3e klasse A, district West I.meer »

219x gelezen

V.V. IJmuiden JO16-1 - H'lem K'land JO16-2 (2-3)

27 januari 12:00  Voorafgaand aan de wedstrijd stonden ook de spelers van de 016 stil bij het plotselinge overlijden van Gerard Biskanter, man van de club in IJmuiden. Fijn dat ook alle tegenstanders deze ochtend respectvol meededen. Dank daarvoor. De J016-1 kwam vandaag flink wat arbeidskrachten tekort en daarom vielen er maar liefst 4 spelers van de JO15-1 in. Na hun eindsignaal klommen ze over het hek om een veld op te schuiven en verhuisde ik ook gezellig mee. Zij hadden in elk geval geen tijd om af te koelen... Na de beschreven minuut stilte barstte de strijd los. En die passie ging gelijk op met het testosteron-gehalte op het veld. Met 22 pubermannen op de grasmat weet u dan genoeg. Jonge scheidsrechter Danilo mocht flink aan de bak en deed dat vanaf het begin zeer verdienstelijk. Al vlot in de wedstrijd mocht Timo aanleggen vanaf de 11 meter na een overtreding van H'lem. Hij wist deze penalty keurig te verzilveren en zette zijn team daarmee op voorsprong. Keeper Daley moest daarna flink aan de bak en werd flink op de proef gesteld maar hield zich goed staande. Met een mooie sliding wist invaller Stijn een schot op doel te voorkomen maar uit de daaropvolgende corner wist H'lem toch te scoren, 1-1. Na hands door IJmuiden in het strafschopgebied incasseerde een speler van de thuisploeg helaas een gele kaart en mocht H'lem aanleggen voor een penalty. Deze trof doel en daarmee zetten de bezoekers de stand bij rust op 1-2. Na rust kwam IJmuiden scherp uit de kleedkamer en wist Mo al in de eerste minuten de gelijkmaker te verwezenlijken. Die score bleef lang staan. De wind trok aan, de vermoeidheid sloeg toe, de strijd werd grimmiger door overtredingen en door uitlokking. Het leverde IJmuiden nog eens een penalty op maar die wist de Haarlemse doelman te stoppen. De punten leken gedeeld te gaan worden terwijl inmiddels de kramp toesloeg bij de invallers... Met nog slechts enkele minuten op de klok trok toch H'lem aan het langste eind met een derde treffer. Balen. Gelijkspel was verdiend geweest maar ja....zo werkt 't niet hè 😉. Tijd om op te warmen en met frisse moed op naar volgende week. Aan het arbeidsethos lag het niet 💪 meer »

150x gelezen

V.V. IJmuiden JO15-1 - Rksv DCG JO15-2 (4-1)

27 januari 10:30   Deze prachtige zonnige winterochtend hervatte de JO15-1 zijn wedstrijden na de winterstop. Een nieuwe competitiehelft met vandaag, thuis op Schoonenberg, een relatief onbekende tegenstander uit Amsterdam, Rksv DCG. Hoewel de zon en de vrolijkheid op en rond de velden niets deed vermoeden hing er vandaag toch een donkere sluier over de club. Het totaal onverwachte overlijden afgelopen week van een Ijmuiden-man in hart en nieren, scheidsrechter en drijvende kracht achter menige activiteit, Gerard Biskanter...hij werd slechts 49 jaar. Namens het team en de ouders wensen wij zijn familie, dierbaren en de club heel veel sterkte! Ter nagedachtenis aan Gerard werd bij alle wedstrijden van de bovenbouw-jeugd een minuut stilte in acht genomen bij aanvang van de wedstrijden. Een mooi gebaar en sereen beeld. Na de daadwerkelijke aftrap werd er direct gestreden. DCG ging er fel in en IJmuiden moest even zoeken naar een juist antwoord op deze rauwe energie. Na ongeveer een kwartier had de thuisploeg de controle weer meer in handen en mocht Mason aanleggen bij de linker cornervlag. De keeper zat er goed bij maar tikte ongelukkig verkeerd tegen de bal en zorgde zo voor een voorsprong voor IJmuiden. Met de 1-0 nog maar net op zak mocht Mason opnieuw vanaf links de corner nemen. Deze keer werkte de keeper hem wel weg maar stond Stijn op het juiste moment op de juiste plaats en benutte de rebound door scherp langs de linkerpaal binnen te tikken. Het vertrouwen werd groter en de druk werd vergroot. Niet lang voor rust kreeg invaller Nick J de bal goed voor het doel en leek hij binnen te koppen maar de keeper redde de bal en nog voor de discussie losbarstte of de bal al over de doellijn was geweest of niet schoot Thom de bal alsnog binnen. Geen discussie meer nodig, de 3-0 was een feit. Een leuk staaltje teamwork. En we weten allemaal, 'teamwork makes the dream work'. Tijd voor limo! Na rust koos DCG voor een keeperswissel. En de peptalk in de rust had hen weer even op scherp gezet want al vlot wisten de bezoekers ook eenmaal te scoren. Scheidsrechter Ed moest scherp en alert blijven want de duels waren fel en vol passie. Af en toe werd er daarbij ook wel een kleine grens overschreden. Maar gelukkig hield hij alles onder controle. IJmuiden zat weer stevig in het zadel toen het op weg leek naar de 4-1 terwijl de vlag voor buitenspel geheven werd. Na overleg met de grensrechter keurde Ed (terecht) de treffer af en moest de thuisploeg in de herkansing. Een mooie pass op Djino vanaf de rechterflank door Nick J gevold door een strakke voorzet van Djino op Mason zorgde ervoor dat Mason toch die vierde treffer op het scorebord kon zetten voor zijn team. Een mooie overwinning en dus een goede start. Ga zo door heren! Dank aan de invallers Willem en Nick J. En Hans bedankt voor het vlaggen.meer »

46x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!