• VV. IJmuiden JO12-2 - Sporting Krommenie JO12-3 (2-2)

  5 sep 2020
 • IJmuiden pakt in de laatste minuten toch z'n welverdiende punt!

  Na meerdere voetballoze maanden werd er alweer een week of drie getraind maar vandaag mochten de jongens eindelijk weer eens competitief aan de slag. Sporting Krommenie kwam op bezoek, de zon scheen en oud ploeggenoot Jesse was van de partij om de jongens aan te moedigen. Even leek het erop dat de gasten niet aanwezig waren maar het was gelukkig slechts even verwarring over het juiste speelveld.
  De teams bleken zeer aan elkaar gewaagd en het spel schoof voordurend van de ene helft naar de andere. Ed en hulpcoach Mark moesten vol aan de bak om de jongens al het geleerde ook nu in praktijk te laten brengen. Overspelen, je man dekken (dat blijkt lastiger dan je denkt) en de vrije man opzoeken en aanspelen. Soms lukte het maar soms ook niet. Een ongelukkig moment zorgde voor een eigen doelpunt en zette de heren op achterstand. Onverdiend maar ja.... Er was nog tijd zat om het goed te maken!
  De jongens herpakten zich maar na verloop van tijd kreeg Krommenie een echte eigen kans, de linksbuiten liep zich vrij, benutte het gat in de verdediging en schoot raak. Twee nul achter staan als je zelf meer kansen hebt is frustrerend. Even kwam die frustratie tot uiting bij een duelletje maar de scheidsrechter riep beide mannen tot de orde en niet lang daarna was het rust.
  Limo en een korte les zelfbeheersing/reflectie bleek een goede bodem voor succes. In de tweede helft was de thuisploeg duidelijk sterker. Enzo moest wel een paar keer zijn ploeg behoeden voor nog meer tegenpunten maar deed dat zeer verdienstelijk. Er stond vooral druk op het doel van Krommenie. IJmuiden had alleen vandaag het geluk niet mee. Prachtige schoten gingen vlak over, naast of in het zijnet. Ook redde de keeper een paar keer... 0-2 dus nog waar het ook 8-2 had kunnen zijn. Toch bleven de jongens doorgaan.
  VV. IJmuiden JO12-2 - Sporting Krommenie JO12-3 (2-2)
  Er ontstonden mooie samenspeellijnen en één-tweetjes. Mason en Quint bijvoorbeeld, korte lijnen, elkaar helpen en toen was daar de zeer verdiende 1-2 door een goal van Mason. Eindelijk! Direct groeide het zelfvertrouwen. Prachtige loopacties van Damian en knap loopwerk van invaller Liam brachten steeds de bal weer richting middenveld en spits maar opnieuw ging alles er nét niet in....Aaaarrgghhh, zo sneu 🙈⚽️🥅. En toen ineens, na een laatste corner leek het klaar tot Quint de bal veroverde en hard in de touwen schoot...YESSSS 👊👏. Toch nog... De eerste punt is binnen. Soms voelt gelijkspelen als winnen.
  Na afloop werd snel pappa Coen via app op de hoogte gebracht door zoonlief Quint. Lang leve de moderne communicatiemiddelen, haha. Ja, je zal zo'n wedstrijd toch maar moeten missen 😉😁.
  Tot de volgende keer, fijn weekend allemaal!
  Tekst en fotografie: Dunja van Banning