• Bestuursbericht 5-juni-2021

5 jun 2021
  • Beste leden, vrijwilligers, sponsoren en vrienden van VV IJmuiden,

De laatste weken van het verloren seizoen 2020-2021 zijn ingegaan.

Een seizoen waarin voor iedereen zo’n beetje alles weer anders is verlopen dan vooraf werd verwacht en gehoopt. Ondanks een (met beperkingen) normale start van de competitie heeft het COVID virus alles danig in de war gestuurd. Waardoor alle sporten in Nederland gedwongen waren om te stoppen. Gelukkig werden de beperkingen voor de jeugd tot op zekere hoogte wel weer vrijgegeven, waardoor zij wel konden blijven sporten. Zei het dan alleen op lokaal niveau en niet in competitie verband.

De door de KNVB opgezette Regiocup, waar men zoveel mogelijk zou gaan spelen tegen andere lokale teams, is helaas voor de senioren niet doorgegaan. Voor de jeugd hangt deze nog aan een zijden draadje, maar wij hebben als club besloten om hier met onze jeugd niet aan deel te nemen. Dit besluit is ingegeven door een aantal factoren, waaronder het aankomend onderhoud van de velden wat altijd in juni wordt gedaan. Maar ook de druk op de hele vereniging en alle mensen die afgelopen seizoen hier hun energie in gestoken hebben. Bottomline, juni is gewoon te laat voor de Regiocup.

Met betrekking tot de herindeling van sportpark Schoonenberg, hierover kunnen we melden dat we druk in gesprek zijn met de gemeente. De gesprekken verlopen goed en de bedoeling is om in september definitieve duidelijkheid te krijgen over de herindeling van de velden en de aanleg van kunstgras op ons sportpark. Uitvoering hiervan zal dan geschieden in de zomer van 2022, dus eind van volgende seizoen. De accommodatie (kantine en kleedkamers) valt hier voorlopig nog buiten. Wel zijn we daarover ook in gesprek om te onderzoeken wat hier de mogelijkheden voor zijn. Huisvesting in een eventueel nieuwe Zuid tribune van Telstar is één van de opties die onderzocht wordt. We hopen na de vakantie periode meer info te hebben hierover.

Wat betreft de financiële status van onze vereniging hoeven we ons gelukkig nog geen zorgen te maken. Door de ondersteuning vanuit de gemeente en de overheid met de diverse steunpakketten, welke door onze penningmeester allemaal zijn aangevraagd!!!, draaien we waarschijnlijk geen dieprode cijfers dit seizoen. Misschien dat we wel wat interen op onze reserves, maar dat kunnen we gelukkig wel hebben. Waar we als bestuur heel blij mee zijn is de steun van alle leden die gewoon hun contributie betaald hebben. Zonder jullie steun zouden we dit niet kunnen overleven!
    Het doet ons dan als bestuur een genoegen om hierin wel iets terug te kunnen doen in de vorm van een contributie korting van €50 en €50 aan consumptiebonnen voor elk voetballend senioren lid voor het seizoen 2021-2022. Voor de Dames 30+ en de JO19 is er een korting van €50 en voor de zaalvoetbal leden is er een korting van €30.
    Natuurlijk gaan we er dan wel vanuit dat we aankomend seizoen een normaal jaar kunnen draaien en dan dus ook de bijbehorende kantine inkomsten kunnen genereren.

Namens het bestuur van Voetbalvereniging IJmuiden wil ik een ieder hierbij een fijne vakantie wensen en ik hoop jullie allemaal weer te mogen begroeten na de vakantieperiode waar we dan met frisse moed een nieuw seizoen gaan starten!!

Sportieve groet namens bestuur,

Michel Spierenburg, voorzitter V.V. IJmuiden