• Bloemendaal JO11-5 - V.V.IJmuiden JO11-2 (7-4)

  23 nov 2019
 • Averij in Bloemendaal

  Eerst even een korte terugblik op vorige week. De heren speelden tegen SVIJ een prima wedstrijd maar ik stond ergens in Krommenie langs een andere lijn. Geen verslag dus.... Juist nu er heel goed werd overgespeeld en samengewerkt. En de keer dat Jesse, één van onze vaste waardes achterin met een prachtige lob wist te scoren! Bij deze dus toch alsnog een schriftelijk compliment 👍💪⚽️.

  Vanmorgen was coach Ed helaas verhinderd en stonden moeder Dunja (jullie rappe reporter) en vader Coen aan het roer. Opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer 'op stand' bij Bloemendaal. Na de goede resultaten van de afgelopen twee wedstrijden stonden we op de tweede plek in de ranglijst en op basis van de cijfers moest vandaag winst opnieuw haalbaar zijn. Iedereen was inzetbaar en er was energie zat 😳. Aan ons de schone taak die in goede banen te leiden. Helaas heeft de regen het ritme in de trainingen verstoord en dat zag je terug op het veld. Het begin was slordig, onrustig en ongeorganiseerd. Zelfs met coaching aan 2 kanten leek er even geen beginnen aan. Het inzakken en opkomen waar het spelbeeld erom vroeg ( als een harmonica)niet gezien.... Samenwerken , matig tot niet. Positiespel bleek erg lastig.... En waar begin je dan als invalcoaches? De jongens wilden heus wel. Bloemendaal zag, voelde en bovenal benutte de vrije ruimte die zij kregen en doelman Enzo stond machteloos. Soms stond hij solo tegenover 4 of 5 witte shirts. Al vlot stond het 2-0 en sloeg de paniek in het spel. Een snelle wissel pakte redelijk uit. IJmuiden kreeg iets meer balbezit en Stijn nam na enkele minuten de bal mee om hem genadeloos in het net te schieten, 2-1. Wat er daarna misging is voer voor de komende trainingen maar bracht de stand in korte tijd naar 5-1.

  Rust..... Niemand had écht trek in limo en de frustratie was zichtbaar én voelbaar. Toch was het onze coachende taak de jongens mee te geven dat je er altijd in moet blijven geloven. Sámenwerken!!! Speel in 'driehoeken', zoek de vrije ruimte en maak jezelf aanspeelbaar. Kies voor 'de makkelijk bal' (korte, vrije en liefst snelle overspeellijnen). Hou je positie in gedachten en bescherm die ruimte. Dek de mensen die in die ruimte komen....
  Hoe gaaf dat de mannen toch het besluit namen om te vertrouwen op onze adviezen en aanwijzingen.

  Na rust leek het wel een ander team! Actieve coaching hield de jongens scherp en toen ze zagen dat het werkte, bijvoorbeeld na de fraaie 5-2 van Jayden A, werden ze steeds assertiever. Toch bleef Bloemendaal ook keurig door voetballen en lukte het hen opnieuw om 2x te scoren. De uitzichtloze achterstand bracht frustraties teweeg maar ons team bleef dit keer wel voetballen en het lukte Mason na een goede assist van Quint (samenspel!👍) de achterstand te verkleinen naar 7-3. De hoop en ook het geloof in meer nam toe (de coach van Bloemendaal zei na afloop dat hij blij was dat de tijd er bijna opzat want met dit spel had de stand er heel anders uit kunnen zien). Niet heel veel later liet Mason opnieuw van zich horen door de 7-4 op te tekenen. Super, mooi gedaan ook!
  Het eindsignaal kwam te vroeg om echt profijt te trekken uit de wederopstanding.

  In lichte mineur met hier en daar wat tranen werden de penalty's genomen. Daar zaten weer juweeltjes tussen. Helaas deden die niet mee in de score...

  Ik heb de jongens allemaal een werkpunt of aandachtspunt meegegeven. Hopelijk kunnen zij dinsdag weer fanatiek trainen want daar valt nog echt wel winst te boeken. Concentratie, aandacht en inzet.... Vergis je niet in het positieve effect van serieus trainen. Ed en Klaas komen goed voorbereid ten tonele, doe daar je voordeel mee ☝️. Des te leuker voetbal je op zaterdag.... En ook daar is de teamgeest belangrijk. Stimuleer elkaar om het beste uit jezelf én het team te halen.

  Genoeg lessen, zet 'm op jongens ⚽️!!!

  Tekst en fotografie: Dunja van Banning