• Corona maatregelen VV. IJmuiden

19 jan 2022
  • Na de laatste persconferentie inzake Corona zijn er weer nieuwe maatregelen van kracht.

Het belangrijkste en positieve nieuws is dat er weer onbeperkt gesport kan worden voor alle leeftijdscategorieën. Hieronder de belangrijkste wijzigingen:

Buiten sporten:

• Buiten sporten is voor alle leeftijden en op alle momenten toegestaan;
    • Voor alle binnen faciliteiten op de buitensportaccommodaties geldt voor mensen vanaf 18 jaar een CTB-plicht.
    • Mocht dit niet gehandhaafd kunnen worden is het advies om deze dan gesloten te houden;
    • Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje, maar deze mag af tijdens het sporten;
    • Kleedkamers, toiletten en douches mogen open. Vanaf 13 jaar is ook hier het dragen van een mondkapje verplicht en vanaf 18 jaar 1,5 meter afstand;
    • Wedstrijden zijn toegstaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs;
    • Wedstijden na 22.00 uur zijn toegestaan, zonder publiek en horeca;
    • De horecafunctie moet om 22.00 uur stluiten;
    • Zonder coronatoegangsbewijs kan gebruikt gemaakt worden van de afhaalfunctie in de sportkantine;
    • 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen als dat door de aard van de sport niet mogelijk is;
    • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mochten al trainen en onderlinge wedstrijdjes (van dezelfde club) spelen. 1,5m afstand houden is niet verplicht;
    • De CTB-verplichting geldt niet voor sporters op buitenlocaties en ook niet voor personen op of in de sportaccommodatie die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten. Dat laatste betreft o.a. onderhoud professionals, trainers/coaches (ook van de uitclubs), vrijwilligers, etc. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportaccommodatie verlaten.

Horeca sportlocaties:

• De horecafunctie is toegestaan tot 22.00 uur.

Sport in de openbare ruimte:

• Er geldt geen beperking voor groepsgrootte voor het sporten in de openbare ruimte. 1,5 meter afstand houden is ook hier leidend.