• De Foresters JO14-2 - V.V. IJmuiden JO14-1 (3-2)

23 nov 2019
  • Heiloo. Een frisse wind. Veel, heel veel rubber bolletjes in het gras. Wie de statistieken bekijkt, weet dat kunstgras en de JO14-1 beslist geen goede combi is. Toch gingen de mannen onder leiding van Stijn vol goede moet het veld op. De JO14-2 van de Foresters zijn een middenmoter die niet onderschat moet worden.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een ogenblik stilte in acht genomen. Voor racisme is geen plaats bij de Foresters en dat werd op deze manier duidelijk gemaakt.

Na het fluitsignaal gingen beide ploegen aardig gelijk op. Toch leek IJmuiden niet helemaal lekker in de wedstrijd te komen. Het leek net niet te lukken en kansen die er kwamen konden niet worden benut.

Vlak voor rust zag de scheidsrechter een overtreding en kende de Foresters een vrije trap toe. Met een fraaie boog werd de bal achter Mika in de netten gewerkt: IJmuiden keek tegen een achterstand aan.

IJmuiden zette een tandje bij maar dat resulteerde nog niet in een doelpunt toen er gefloten werd voor rust.

IJmuiden kwam al vroeg het veld weer op. In de tweede helft haddenze meer balbezit en werden de passes nauwkeuriger. Maar ook de frustratie door de achterstand nam toe en er werd hier en daar op elkaar gemopperd en ook op de scheidsrechter, die een handsbal van de keeper niet opmerkte. "Hebben wij ook 'es mazzel...", merkte de coach van de Foresters op.

Pas een kwartier voor het eindsignaal viel het eerste IJmuidense doelpunt van de voet van Jesse: 1-1. Er kon maar kort gejuichd worden want er moest meer gescoord worden. Gescoord werd er al na een minuut, maar door een Forester en in het doel van Mika: 2-1. Opnieuw moest IJmuiden vol aan de bak en al na een paar minuten wist Jesse opnieuw te scoren: 2-2. De wedstrijd werd knotsgek. De spanning was te snijden maar helaas voor IJmuiden trok de ploeg uit Heiloo aan het langste eind: 3-2.

Teleurgesteld verliet IJmuiden het veld. Maar Myron wist in de kleedkamer zijn medespelers weer op te beuren. Kin omhoog en op naar de volgende wedstrijd!