• De Foresters JO16-1- V.V. IJmuiden JO16-1 (4-2)

10 mei 2022
  • Nog maar twee weken geleden waren de Foresters te gast op Sportpark Schoonenberg en won IJmuiden met duidelijke cijfers, 5-2. Afgelopen zaterdag toog de JO16-1 karavaan naar Heiloo voor de return.

Met het verlies nog voor ogen was het thuisteam erop gebrand revanche te nemen. Maar IJmuiden wist ook dat deze wedstrijd gewonnen kon worden. Het leverde een uitermate vermakelijke 1e helft op. Met veelal goed voetbal van beide ploegen. De openingstreffer was voor de thuisploeg maar al vlot daarna zette Sam zijn team weer op gelijke hoogte via een mooie vrije trap. IJmuiden kwam daarna via fraai aanvallend voetbal zelfs op voorsprong dankzij een treffer van Sem.

De Foresters JO16-1- V.V. IJmuiden JO16-1 (4-2)

Sem brengt IJmuiden op voorsprong

Helaas kenterde daarna de wedstrijd. In een aanval van de Foresters werd een flinke overtreding begaan op verdediger Sven. De vlag ging omhoog en Sven bleef liggen en had duidelijk pijn. Toch liet de scheidsrechter doorspelen en werd er gescoord. Tot onze verbazing (team en fans) keurde hij hem ook niet alsnog af. Sven kon op dat moment helaas niet verder. De discussie en irritatie daarna leverde een discussie op met als resultaat 'geel' voor onze aanvoerder. Zo zonde. Ook langs de lijn ontstond er lichte irritatie bij sommigen met een discussie met hun grensrechter tot gevolg. We archiveren dit voorval als 'Pancake-gate' en laten het daarbij šŸ˜.

De Foresters JO16-1- V.V. IJmuiden JO16-1 (4-2) 2

Na rust begon IJmuiden nog even met tien man en daar maakte Heiloo handig gebruik van, waarmee zij weer op voorsprong kwamen, 3-2.

De Foresters JO16-1- V.V. IJmuiden JO16-1 (4-2) 1

Na een flinke overtreding op Sem kreeg ook Heiloo een gele kaart

Na een flinke overtreding op Sem kreeg ook Heiloo een gele kaart maar was IJmuiden niet bij machte daar voordeel uit te halen. Niet dat ze het niet probeerden...integendeel. Prachtige slimme aanvallen leverden alleen helaas steeds net niks op. Toch bleef het team werken. Achter het doel van IJmuiden verzamelde zich een volgend gastteam. Zij leverden helaas wat onrust op door ook met ballen vlak langs de lijn te rommelen. Bij een corner belandde er daarbij een tweede bal in het veld. Normaal een reden om het spel even stil te leggen maar hier niet en in deze onrust en onduidelijkheid scoorde de Foresters weer en ook hier bleef het punt staan. Frustrerend voor onze jongens!

Invaller Nick mocht nog wat verse energie inbrengen en deed dat ook. In deze slotfase kreeg Heiloo nog een tweede gele kaart gepresenteerd na een overtreding op Luuk en stond IJmuiden opnieuw even met een man meer in het veld. Ook de druk op het Foresters-goal nam toe maar het lukte niet. Goed keeperswerk en de paal frustreerden onze kansen. Goed keeperswerk was er trouwens ook bij ons, Mika heeft erger meermaals voorkomen.
    Helaas moest IJmuiden hier vandaag genoegen nemen met verlies waar een gelijkspel logischer (en eerlijker) was geweest.

Tekst: Dunja van Banning
    Fotografie: Pascal Wolterman