• De Jeugdopleiding van VV IJmuiden maakt stappen! (deel 2).

5 okt 2018
  • Begin juni heeft u op deze plek kunnen lezen dat de jeugdopleiding van vv IJmuiden stappen zet om in de toekomst een aantrekkelijke vereniging te blijven voor zowel de prestatie gerichte als recreatieve jeugd speler. Met trots kunnen we u dan ook melden dat alles voor dit seizoen inmiddels ingeregeld is. Voor ieder jeugdteam (zowel jongens als meisjes) is een kundige trainer aangesteld. De totale trainersstaf bij de jeugd bestaat momenteel uit 53 trainers die met heel hun ziel en zaligheid de spelers en speelsters het voetbal eigen willen laten maken. Alle randvoorwaarden zijn dus ingeregeld, niets staat de prestatie meer in de weg. De diverse competities zijn ondertussen gestart en het plezier spat er van af. Bij vv IJmuiden vinden we het belangrijk dat iedereen erg veel plezier beleeft aan het voetbal. Dit geldt voor de spelers, maar ook zeker voor de leiders, de trainers, de ouders en alle vrijwilligers.

Qua aantal zijn we ondertussen de 850 leden grens gepasseerd. Hiermee is vv IJmuiden samen met R.K.A.V. Velsen de grootste vereniging binnen de gemeente grens.

Vooral bij de meisjes/dames en bij de onderbouw zijn we dit seizoen explosief gegroeid. De meisjes/ dames afdeling is qua aantal verdubbeld zodat we in iedere leeftijdsklasse bij de jeugd minimaal 1 team hebben spelen en daarbij heeft vv IJmuiden twee dameselftallen. In de onderbouw hebben we alleen al in de mini’s (JO7) meer dan 40 kinderen. De aanvoer vanaf de jongste jeugd loopt zeer goed. Iedere woensdag middag vanaf 16 uur krioelt het bij de club van vaders, moeders, jongens, meisjes, opa’s, oma’s en vele andere belangstellenden om deze Ronaldo’s en Messi’s van de toekomst te bewonderen.

Heeft u ook een zoon of dochter die graag wil voetballen, schroom niet om hem of haar een keer mee te laten trainen. Uw kind heeft erg veel plezier en voor u staat de koffie klaar. Wilt u meer informatie dan kunt U altijd contact opnemen met onze Jeugd Coördinator Mike finch.

Als laatste willen we met trots melden dat alle voetballende leden van vv IJmuiden de komende weken in prachtige nieuwe tenues te bewonderen zijn. Dankzij twee sponsoren (hierover in een later artikel meer) worden al onze teams voorzien van een speciaal voor vv IJmuiden ontworpen tenue. Ook de complete trainersstaf van zowel de jeugd als de senioren worden voorzien van deze nieuwe kleding. Zodra dit allemaal binnen is zal een mooie foto worden geschoten en worden degene die dit mogelijk hebben gemaakt in het zonnetje gezet.

Zoals u kunt lezen zijn er inmiddels dus mooie stappen gezet. U kunt op deze plaats om de paar weken een leuk stukje tegemoet zien waarin we telkens een bepaald onderdeel van de jeugd van vv IJmuiden zullen belichten. In het volgende artikel krijgt u bijvoorbeeld een verslag van de zeer succesvolle reis naar Engeland van onze JO12. Hier hebben zij meegedaan aan een zeer pretentieus toernooi, maar daarover later meer.