• DEM JO12-3 - v.v. IJmuiden JO12-2 (2-12)

3 okt 2020
  • Dik verdiend Herfstkampioen!

Wat een week... Met de periodetitel in zicht verliep de voorbereiding niet zo soepel als je zou hopen. De weg ernaar toe was wat hobbelig. Dinsdag raakte keeper Enzo geblesseerd aan zijn duim. Diagnose: flinke kneuzing. Dus geen keeperstraining deze week en ook de 2e normale training moest hij skippen. Gisteren leek het erop dat hij helemaal niet in actie zou kunnen komen maar vrijdagavond nam de zwelling flink af. Zaterdagochtend vroeg was fysio Paul vd V. bereid hem even in te tapen en zo kon hij eventueel als veldspeler toch wat minuten maken. Damian nam vandaag plaats onder de lat, waarvoor dank 🙏. Quint moest 'ziek' thuis een training missen deze week maar was vandaag weer fit en verder was Aras vandaag afwezig. Vaste, en gewaardeerde, invaller Liam nam teamgenoot Bradley mee en Pim en Mika completeerden het team zodat we ook konden beschikken over voldoende wissels op deze regenachtige dag. Troosteloos ook, een veld zonder fanschare. Want naast de zojuist beschreven pech was er natuurlijk ook de situatie met aangescherpte regelgeving rondom sportwedstrijden. Mazzel dat wij vandaag het uit-spelende team waren 😉. Dat betekende dat de coach en vijf chauffeurs de strijd live mochten aanschouwen. Jullie journalist 😁was daar één van en nam de taak op zich het thuisfront op de hoogte te houden. Wat het nog eens extra spannend maakte was dat Krommenie tegelijk met ons hun wedstrijd speelde. En er kon er maar één kampioen worden 😁. Vooralsnog stonden wij tweede op basis van het doelsaldo.

De wedstrijd begon spannend. Het ging gelijk op en de krachten werden onderling flink gemeten. DEM brak al vlot uit en schoot snoeihard op de lat. De bal tipte net voor de lijn op de grond en telde dus niet. Daar kwamen we goed weg! Niet veel later wist nota bene onze 'keeper' de score in ons voordeel te open na een voorzet van Pim. Goed werk Enzo 👌. DEM probeerde het ook opnieuw en wist Damian, die ver uitgekomen was, te passeren. Enzo wist gelukkig de bal nog van de lijn te halen en voorkwam zo de gelijkmaker. Daarna verplaatste het duel zich weer en wist Quint zijn kans wel te benutten, 0-2 pal voor de Time Out.

DEM revancheerde zich na de T.O. en deze keer lukte het wel. De nul verdween ook voor hen van het bord. Toch nam IJmuiden steeds meer de regie en domineerde daarmee de wedstrijd. Mika wist de voorsprong te vergroten naar 1-3 en binnen de minuut deed Quint ook een duit in het zakje, 1-4. Bij DEM begonnen de koppies te zakken. 'Dit wordt toch niets meer' zeiden enkelen. De coach moest flink motiveren om het team vertrouwen te geven. Een herkenbaar beeld maar heerlijk dat onze mannen dit keer juist het goede deden. Een veelbelovende stap voorwaarts deze speelperiode.

In deze doelpuntregen zou je bijna vergeten hoe effectief de verdediging zijn werk deed. Bradley, Jayden, Pim en keeper Damian maar ook Stijn en Sander. Super jongens. DEM werd gek van jullie 😉.

De camera's kregen even rust maar na rust bleef IJmuiden exeleren in energie. Logisch, zij roken kansen op een titel en het doelpuntsaldo kon weleens doorslaggevend blijken. Stijn zette nr 5 op de teller en doelpunt 6 was zeer verdiend en mooi voorbereid voor/door Pim. Een vlaag van onoplettendheid kostte IJmuiden een tweede tegendoelpunt. Een keurig goal, niets aan te doen. Gelukkig was de concentratie daarmee weer terug en na een prachtige corner van Mika scoorde Mason de 2-7. Enzo was ook nog dichtbij een tweede treffer vanuit de hoek bij de cornervlag maar vond de keeper op zijn pad. De 2-8 kwam daarom op naam van Mika na een korte voorzet van Sander. De coach van DEM prees 'ons' samenspel en wij genoten van de manier waarop de jongens elkaar wisten te vinden. Korte snelle passes en de wil om elkaar te helpen. Het werd nóg mooier allemaal. Mason tekende voor de 2-9 met een prachtig afstandsschot dwars door het midden. En niet veel later zocht Mika de dubbele cijfers op met een goal uit een rebound. Jeetje 2-10, wat knap. In de slotscène wisten Sander en Liam ook de touwen te vinden en bepaalden daarmee de eindstand op 2-12... 🙏.

Maar nu de hamvraag: was deze overwinning met monsterscore genoeg voor de periodetitel? De jongens hadden in ieder geval niets laten liggen. Om te voorkomen dat we pas laat in de middag de uitslag van de wedstrijd Krommenie-DSS zouden ontvangen en daarmee op de bank thuis zouden horen of we kampioen waren besloten we te bellen naar Krommenie. Na enkele minuten in spanning was daar het verlossende woord... Sporting Krommenie had verloren en daardoor waren wij hen nu voorbij...

DEM JO12-3 - v.v. IJmuiden JO12-2 (2-12) 1

KAMPIOEN 🏆🥇👌👏

Gefeliciteerd jongens en trainers!!!

De jongens mochten even samen juichen en buikschuiven maar toen was het tijd om huiswaarts te gaan. Geen feestje in het thuishonk, of bubbels onder de douche...jammer. De trots is er niet minder om. Op naar de derde klasse 👌⚽️🥅!

Tekst en fotografie: Dunja van Banning