• Doorgaan

  5 okt 2019
 • Velsen Noord JO11-1 - V.V. IJmuiden JO11-2

  Vandaag trok het team ten strijde tegen de koploper van de bekerpoule. Het beloofde dus op voorhand al een pittige strijd te worden. Het was droog, af en toe liet de zon zich zien en op Kasjan na was de JO11-2 compleet.
  Al direct na de aftrap liet VN van zich horen. Of eigenlijk zien... Heel georganiseerd en met zuivere passes wisten zij elkaar te vinden en Enzo verichtte al binnen een paar minuten een paar mooie reddingen. IJmuiden had moeite zich tussen deze jongens zelf te organiseren maar deed wel erg zijn best daarvoor. Jayden H liep ondanks wat grieperige klachten hard om de ballen samen met Jesse weg te houden bij Enzo. Daar zaten mooie ingrepen tussen maar zij konden ook samen de 1-0 niet voorkomen. VN voerde het tempo en de druk op en wist feilloos de ruimtes te vinden die de gastploeg liet ontstaan, nog voordat de gasten dat zelf konden dichten. Een lang verhaal kort: het stond bij het rustsignaal 6-0.
  Na rust leek het even in hetzelfde tempo verder te gaan maar na de 7e treffer lukte het IJmuiden om de doelpuntregen te stoppen. Quint en Steijn gooiden al hun energie en passie (soms iets té enthousiast, dat noemen we later dan een swalbe 😉) erin en Mason en Yaro plukten de ballen soms heel slim uit de acties van de tegenstander. Jesse bewaarde de rust en blokte met overtuiging een paar stevige aanvallen. Aras weerhield de snelle rechtsbuiten van de mogelijkheid om te schieten. Jayden A probeerde met zijn wendbaarheid en snelheid de tegenstander voorin te verrassen. Soms is vooraan echter een rekbaar begrip. Daar zit meteen een leermoment voor het hele team. Positiespel werkt toch echt het best als je ook daadwerkelijk je positie bemand. En natuurlijk niet letterlijk en statisch maar met 4 man op één plek is niet praktisch, dat hoef ik niemand uit te leggen. De werklust werd via een actie van Jayden A wel nog beloond met een treffer waardoor de vervelende nul van het scherm mocht. VN had ook zn honger nog niet volledig gestild en daarom voerden ze de druk nog wat extra op. Tweemaal lukte het hen nog om de verdediging en Enzo te passeren waardoor de eindstand op 9-1 kwam.
  Deze stand klinkt heftig maar het was grote delen van de tijd een hele leuke wedstrijd. Weinig hangende schouders maar jongens die elkaar bleven oppeppen! Ga zo door mannen, de sterkste drie tegenstanders hebben we inmiddels al getroffen. Onthou wat zij goed deden en waarvan wij kunnen leren en neem dat mee naar volgende week!
  Compliment voor de thuisploeg...prachtig snel en geolied team en fair play ⚽️. Fijne zaterdag allemaal 🌝✌

  Tekst: Dunja van Banning
  Fotografie: Ed Geels