• DSK JO11-2 – V.V. IJMUIDEN JO11-2 (8-3)

26 jan 2020
  • Vandaag mochten we onze tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie spelen tegen DSK. Na in de kleedkamer nog even een tactische bespreking te hebben gehouden, gingen onze jongens vol goede moed naar het veld en begonnen we iets later dan de bedoeling was met de wedstrijd.

DSK JO11-2 – V.V. IJMUIDEN JO11-2 (8-3)

Ik weet niet weet wat er gebeurde na het fluitsignaal, maar IJmuiden was IJmuiden niet, we konden elkaar niet vinden, speelden niet over of vrij. Achterin ging ook het één en ander mis, met zijn tweeën naar de bal, geen communicatie en ga zo maar door. Daar maakte DSK dankbaar gebruik van en scoorde de 1-0 . Al snel volgde ook de 2-0.

Daarna wist Stijn te scoren. Wij als toeschouwers dachten dat hij naast was maar hij zat er mooi in! Ook de jongens waren er een beetje beduusd van, maar de scheidrechter beslist: dus doelpunt. Het stond 2-1.

Na dat doelpunt zakten we weer een beetje in, op de één of andere manier wilde het niet lukken. Misschien kwam het door de kou of het tijdstip maar er werd niet overgespeeld, gecommuniceerd met elkaar en we raakten vaak de bal kwijt.

DSK JO11-2 – V.V. IJMUIDEN JO11-2 (8-3) 1Ook onderling werden de mannen een beetje kribbig op elkaar en moesten ze aangesproken worden: niet doen jongens, jullie zijn een team! Kom op jullie kunnen het! Maar de 3-1, 4-1 (helaas een eigen doelpunt via de verdedigersbillen) en 5-1 (voor de eerste time-out) waren onverbiddelijk.

Na de time-out waarin coach Ed de jongens toesprak en ze tips gaf begonnen we aan het tweede deel en wisten we met z'n allen door goed over te spelen en elkaar te coachen het rustsignaal te halen zonder verdere tegendoelpunten.

En o jongens, wat was het koud. Misschien voor de volgende wedstrijd allemaal wat extra warme kleding aan tijdens de wedstrijd én de trainingsjasjes mee naar het veld zodat als de jongens wissel staan of in de time-out zij even iets warms aankunnen trekken (tip van de coach).

De tweede helft gingen we met meer moed en zelfvertrouwen het veld in en dat was ook gelijk goed in het spel te zien.

IJmuiden kreeg ook prachtige kansen alleen de ballen wilden er helaas niet in. De keeper van DSK was ook wel heel erg goed en wist de ballen handig uit zijn doel te weren. DSK wist ook nog te scoren en maakte de 6-1 en 7-1.

Na de time-out werd van keeper gewisseld. Enzo had het zo verschrikkelijk koud dat Jesse even zijn taak overnam. Kort daarna wist Jayden A 7-2 te maken en daar gaf DSK de 8-2 als antwoord op waarop Mason dacht; ik scoor de 8-3 ⚽️.

Ondanks dat het niet allemaal lukte hebben de jongens stuk voor stuk hun uiterste best gedaan.

Deze wedstrijd gaan we snel vergeten en volgende week hebben we weer een nieuwe ronde, nieuwe kans!

Tekst: Simone Hennequin-Kool