• DSS JO12-5 - V.V. IJmuiden JO12-2 (3-7)

  12 sep 2020
 • Voetbalfeest bij DSS

  Soms zijn er van die dagen dat alles samen lijkt te komen. Dat het spreekwoordelijke kwartje lijkt te zijn gevallen.... Laat me jullie meenemen naar deze ochtend:
  Uit bij DSS was het even zoeken naar een plekje om fatsoenlijk de warming up te kunnen doen. Alle velden waren druk bezet maar onze jongens gingen onverstoorbaar netjes aan de slag. Eenmaal op t veld bleek dat DSS niemand echt bereid kon vinden de strijd te fluiten. Ze kwamen uit bij onze fanschare en zo belandde de fluit in handen van Ed, vader van Mason. Dank daarvoor 🙏.
  Het ging mooi gelijk op in de beginfase. Iedereen moest even aftasten waar de ruimtes lagen en waar de gevaren op de loer lagen. Onze verdediging liet zich meermaals verrassen door de snelle spitsen en op t middenveld doken de jongens regelmatig te dicht op elkaar zodat ze elkaar eerder in de weg liepen dan dat ze elkaar konden helpen. Dat gold voor beide partijen. Keeper Enzo mocht laten zien wat hij allemaal leert in de keeperstraining. De score werd geopend door Mason. Een mooi één-tweetje voorin met Damian leidde tot de voorsprong. Helaas ging het hele team mee de aanval in daarna en was er maar één lange bal van DSS nodig om heel IJmuiden te passeren. Enzo probeerde de boel te redden door ver uit te komen maar door zijn te hoge snelheid ging hij door zn enkel en kwam ten val. De bal stuiterde net langs hem en DSS had vrij spel voor de gelijkmaker, 1-1. In de T.O. wees trainer Ed het team op de fout en bracht hij het op de training geleerde in herinnering. Samenspelen. Elkaar helpen maar niet je tegenstander uit het oog verliezen. Na de T.O. ging het beter. Aras en Jayden hadden het druk maar werkten beter samen. Damian wist met een prachtig schot zijn corner op links in de rechter bovenhoek te krullen. Zo werd er met voorsprong gerust.
  Na de limonade wist DSS de score weer gelijk te trekken maar slechts voor even want Quint verraste zijn directe tegenstander en kwam oog in oog met de keeper. Hij leek het schot van Quint keren maar tikte de bal verkeerd en hielp Quint naar 2-3... DSS deed nogmaals een tegenactie en wist ook opnieuw te scoren met een mooi geplaatst schot. Voorin bij IJmuiden veranderde het spelbeeld. Super-leen-speler Liam (linksbuiten) was een ware plaag voor DSS. Hij wist bijna alle duels te winnen en speelde voortreffelijk samen met Quint op rechts en Mason in de spits. Met Damian als spelverdeler erachter werd er zeer goed samengesteld, complimenten heren! Sander, meer in de rol van verdedigende middenvelder zorgde er samen met de andere verdedigers Stijn en Jayden voor dat er niemand meer langs kwam. Ook daar groeide het vertrouwen en kwam er meer rust in het spel.
  De onderlinge handelingssnelheid ging omhoog en je zag de drive toenemen. Na de slim uitgespeelde corner was het Liam die de keeper verraste en IJmuiden weer op voorsprong bracht. Zeer verdiend!
  De druk bleef op het DSS doel en het was Mason die de voorsprong vergrootte naar 3-5. DSS gaf het stilaan op en IJmuiden zocht naar meer. Zo mocht Mason zijn hattrick voltooien uit een goede assist van Damian. Ook hier een compliment. Niet zelf persé willen scoren maar zien waar de kans het grootst is! Tot slot was daar uit een snelle krachtige actie van Quint nog zo'n prachtige assist op Mason en opnieuw verzaakte de spits niet.
  Wat een geweldige tweede helft mannen. Zo moet het. Hou dit vast 👊⚽️🥅.
  Liam, dank voor je bijdrage aan dit voetbalfeest. Fijn dat je voorlopig waar mogelijk de wisselspeler wil zijn.
  Ed en Mark (jammer dat je dit feestje moest missen), jullie kunnen trots zijn. Ga zo door met trainen dan wordt dit een heerlijk seizoen. 'We' staan nu op een prachtige tweede plek in de ranking...🥈
  Lekker nagenieten en op naar volgende week!!!
  DSS JO12-5 - V.V. IJmuiden JO12-2 (3-7)
  Tekst en fotografie: Dunja van Banning