• Einde bekertoernooi

20 okt 2019
  • V.V IJmuiden JO14-1 - DSS JO14-1 (1-5)

De herfstvakantie is begonnen en doet dat met overtuiging. Het regende zaterdagochtend al pijpenstelen tijdens de warming up. Toch was het opnieuw druk langs de lijn. Paraplu's regeerden het beeld.
    De JO14-1 speelden hun eerste knock out-fase bekerwedstrijd tegen het Haarlemse DSS JO14-1, uitkomend in de eerste klasse waar ons team tweede klasse speelt. En nog een pijnpunt, onze Sem was er vandaag niet bij door ziekte (maar kon zn maten volgen via VoetbalTV) en Myrón is geblesseerd. Sterkte met herstellen heren! Nog een personele mededeling want na het herverdelen van de teams nav het opheffen van de te kleine JO13-2 zijn er twee spelers toegevoegd aan dit team. Welkom Tom R (deze ochtend afw) en welkom terug Steijn!

Goed, de wedstrijd.... Het was direct na het openingssignaal duidelijk dat dit hard werken zou worden. Iedereen moest vol aan de bak.... Snelle DSS spitsen bepaalden al vlot het tempo en DSS zette direct druk. De thuisploeg liet zich soms verrassen en moest vol in de verdediging. Daarmee wisten ze menig kans en mogelijkheid te verijdelen maar zelf de aanval opzetten bleek soms behoorlijk onmogelijk. Toch hield de ploeg dapper stand. De 0-1 viel helaas toch nog voor rust maar daartegenover stonden ook een paar kansen voor IJmuiden. Het kon nog alle kanten op...
    Na rust werd het lastiger. DSS versnelde en ging fysieker spelen. Er waren wat kleine overtredingen maar aan onze kant was er vooral pech. Een team van 16(!) en dan toch zonder wissels komen, door kleine blessures, als je inmiddels 0-3 achter staat.
    Een overtreding op Tom K binnen de 16m lijnen bezorgde IJmuiden een penalty. Fabio legde aan en schoot het team naar de welkome 1-3. Helaas zorgde dit niet voor meer. Er raakte zelfs nog iemand geblesseerd en na de 1-4 en 1-5 stond de thuisploeg daarom nog maar met 10 mensen en speelde menig speler op een andere plek dan normaal. Aardige geste van DSS was het aanbod om één van hun wissels aan onze kant in te zetten. Coach Stijn kon dit aanbod waarderen en snel werd er van shirt gewisseld. De speler betrad met applaus de grasmat. Sport verbroedert zegt men, toch?! De scheidsrechter blies enkele minuten later af en dus wensen wij DSS, als winnaar, veel succes in de rest van het bekertoernooi. IJmuiden richt zich verder weer volledig op de reguliere competitie met komende week de derby tegen SVIJ ⚽️💪.
    🚩Martijn, bedankt voor het vlaggen🚩