• vv. IJmuiden JO15-1 - sv. Geinburgia JO15-1 (4 -1)

26 sep 2020

Goed op dreef

De mannen van Mike ontvingen vandaag Geinburgia op Corona-proof sportpark Schoonenberg. En dat was prettig toeven voor de fans in de najaarszon. Helaas kampen Fabio en Jesse nog steeds met blessures maar het tekent de sfeer in het team dat zij steevast compleet zijn op de wedstrijddagen. Die sterke teamspirit tonen zij ook in hun spel. Steeds meer vertrouwen zij op elkaars kunnen en wordt er in hoog tempo rondgespeeld. Een feest voor het oog. Toch kwam de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd even op achterstand. Een keurig goal, jammer voor ons. IJmuiden bleef geloven in de eigen kracht en drukte naarmate de strijd vorderde de gasten terug op eigen helft. Tom Koster mocht de gelijkmaker op zijn naam schrijven en bracht zo de spanning terug in de wedstrijd. Sem zorgde vlak voor rust dat IJmuiden met een kleine voorsprong richting kleedkamer kon.

vv. IJmuiden JO15-1 - sv. Geinburgia JO15-1 (4 -1) 1

Tijdens de rust droeg Mike zijn taak als coach over aan zijn 'tijdelijke assistent' Fabio. Mike moest helaas de tweede helft missen en achtte de ploeg in staat om samen de strijd voort te zetten. Met junior-coach Fabio voor het vooraf besproken wisselbeleid.

De tweede helft liet eenzelfde beeld zien als voor de rust. Een attractief en aanvallend spelend IJmuiden. En twee aan elkaar gewaagde teams. Waarbij de strijd zich voornamelijk afspeelde op de helft van de gastploeg die zich goed verdedigde. Een speciaal groot compliment voor scheidsrechter Tijs is op zijn plek. Helaas was een van de bezoekende coaches het niet eens met een van zijn beslissingen en liet dat onomwonden blijken.

vv. IJmuiden JO15-1 - sv. Geinburgia JO15-1 (4 -1)

Tijs bleef met zijn 15 jaar levenservaring opvallend rustig en verzocht de man het veld te verlaten. Gelukkig keerde de rust snel terug en kon de strijd weer op het sportieve vlak voortgezet worden. IJmuiden verzilverde zijn overwicht met nog twee doelpunten en mocht dus een 4-1 overwinning bijschrijven. Met een mooie hattrick van Sem. Mede mogelijk gemaakt door zijn teamgenoten. Een heerlijke wedstrijd die smaakt naar meer!

Tekst: Dunja van Banning
    Fotografie: Pascal Wolterman