• Hoofddorp JO13-4 - v.v. IJmuiden JO13-1

20 mrt 2022
  • De JO13-1 was zaterdag te gast in Hoofddorp. Al om 8.00 uur werd er verzameld maar dankzij de strakblauwe lucht en het prachtige lentezonnetje was het vroege opstaan snel vergeten.
    De jongens mochten op het hoofdveld spelen en dus zaten wij, de fans, prinsheerlijk op een tribune... ja, in het zonnetje!
    Mason moest de wedstrijd helaas missen door ziekte. Roan uit de 014-1 nam zijn plaats over vandaag. Beterschap Mason🍀.
    De sfeer zat er direct in want al in de eerste minuten viel de 0-1. Thom wist de bal in te schieten nadat een eerder schot op doel van Roan was gekeerd door de keeper.
    Ook treffer nr 2 viel al vlot na goed werk voorin van Yassin.

Hoofddorp deed er alles aan om het tij te keren en toen IJmuiden de verdediging liet openvallen maakten zij gebruik van de ruimte om de aansluitingstreffer te maken. IJmuiden was verrast en liet zich nogmaals verrassen....en dus lag de strijd weer helemaal open, 2-2.
    Gelukkig herpakte het team zich weer en verloor men niets van de energie en vechtlust. Dankzij het eigen vertrouwen kon Nick het team weer op voorsprong zetten, 2-3. Vlak voor rust vergrote Roan de voorsprong nog naar 2-4.
    De koffie en andere drankjes konden genuttigd worden en het publiek besprak kort de wereldpolitiek. Ook belangrijk. Goed om te beseffen hoe rijk wij zijn met de vrijheid om zo heerlijk in de zon te genieten van het jeugdvoetbal!!

Yassin liet zich vlak na rust direct gelden. Hij werd voorin mooi aangespeeld en wist meerdere spelers voorbij te spelen. Ook toen hij de bal verloor bleef hij doorwerken en uiteindelijk trok hij aan het langste eind en was de 2-5 een feit. IJmuiden zat duidelijk als team goed in haar vel vandaag want de passes waren mooi strak en er werd goed overgespeeld. Vanuit het midden werd ook gastspeler Roan, links buiten, goed gevonden en hij tekende voor treffer nr 6.
    Aanvoerder Mats zag vanuit zijn wisselpositie de druk op het doel van Hoofddorp en filmde de corner (vanaf rechts, door Nick) die in de rebound door Enzo werd binnen geschoten, 2-7.
    Ook de volgende corner van Nick ging er indirect in, helaas voor de thuisploeg een (ongelukkig, aangeschoten) eigen doelpunt. Het scorebord toonde al 2-8.

Toch wist Hoofddorp nog wat terug te doen. De keeper schoot ver uit en het lukte hun snelle nr 6 om dit keer aan onze laatste man te ontkomen. Viggo had hier geen kans meer en dus verkleinde 'oranje' de achterstand naar 3-8.
    Onze Daan werkte hard op zijn rechts buiten positie maar zag zijn schot gehouden worden door de keeper, mooie redding...eerlijk is eerlijk. Het leverde een corner op maar die werd niet verzilverd. Toch gaf hij niet op en na een schitterende assist van Roan vanaf linksvoor kon hij alsnog zijn punt maken, 3-9.

De honger naar de dubbele cijfers groeide en het team bleef aandringen op de helft van Hoofddorp. Dat leverde een aantal malen corners op. De laatste vanaf links, met Enzo achter de bal, draaide mooi richting tweede paal en daar stond Roan klaar om doelpunt nr 10 te verwezenlijken. Tevens de eindstand.

Wat een heerlijke match weer!!! Gefeliciteerd jongens. Echt top gespeeld. En Hoofddorp ook bedankt want het bleef tot het eind een sportief feest zonder noemenswaardige overtredingen. De nog jonge scheidsrechter had het goed onder controle en vader Coen was weer een fantastische grensrechter, ⚽️⛳dank.

Nu nagenieten en hopen dat Max net zo succesvol is dit weekend 😉🎉!!!

Tekst: Dunja van Banning
    Video's: Mats Schaap en Simone Hennequin-Kool