• IJmuiden vv. JO15-1 - Stormvogels ijvv JO15-1 (9-0)

5 sep 2020
  • De mannen van Mike maakten zich vanmorgen op voor een derby tegen Stormvogels JO15-1. Hoewel de zon het hoofdveld van Schoonenberg bescheen viel er af en toe toch een bui. Ondanks dat zag de JO15-1 zich als altijd aangemoedigd door een behoorlijke fan-schare langs de lijn. De fluit, stopwatch en kaarten waren in handen van Tijs de Haan. IJmuiden moest een drietal spelers missen wegens blessures, maar zoals gebruikelijk stonden zij hun teamgenoten mentaal bij vanaf de zijlijn.

IJmuiden  vv. JO15-1 - Stormvogels ijvv JO15-1 (9-0)

IJmuiden begon de wedstrijd rommelig. Het strakke samenspel van de vorige bekerwedstrijd tegen Bloemendaal was even ver te zoeken. Toch had IJmuiden de overhand op het veld. De fans telden vele kansen voor de zwart-witten en de doelpalen en lat hadden een zware 35 minuten. Tot net voor rust het eerste doelpunt voor IJmuiden viel.

Na de rust ging IJmuiden los. Het ene na het andere doelpunt werd ingeschoten, -gelopen of -gekopt. Maar ook nu weer een aantal malen op de lat. Stormvogels had er geen enkel antwoord op. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af met een ruime overwinning voor de thuisploeg: 9-0.

Volgende week treft de JO15-1 de Terrasvogels.

Tekst en fotografie: Pascal Wolterman