• JO14-1 Vol energie

5 okt 2019
  • Onze Gezellen JO14-2 - V.V. IJmuiden JO14-1 (1-2)

Het plezier in het spel en het vertrouwen in elkaar is groot dit seizoen. En dat straalt ervan af. Het is een plezier om naar de wedstrijden te kijken en dat doen de fans dan ook wekelijks, in grote getale. Dit keer was het team te gast in Haarlem bij Onze Gazellen, onder leiding van inval coach Dennis. Vanaf de eerste minuut spatte de energie van het veld. Bij beide teams! Het lukte IJmuiden om OG op hun eigen helft te houden en veel druk te zetten op het doel. Toch lukte het nog niet om er ook een punt uit te slepen. Die eer was aan OG. Bij één van de weinige aanvallen was het direct raak, 1-0. IJmuiden zette de schouders eronder en Myrón liet zien wat een aanvoerder moet doen. Het team aansturen, oppeppen en rust bewaren. Vlak voor rust mocht Tycho aanleggen voor een corner en hij wist de bal bij Fabio te bezorgen. Die nam hem na de stuit op de knie en schoot hem de touwen in, 1-1. Een stand die aardig de wedstrijd weer gaf.

Na de rust wist OG IJmuiden op eigen helft te houden en was het even zweten voor de fans. Meerdere kansen bleven ternauwernood onbenut of maar net gekeerd. Toch bleven de jongens rustig en werd er door iedereen hard gewerkt. Op driekwart van de wedstrijd kreeg IJmuiden een vrije trap mee. Fabio mocht aanleggen vanaf ruim 20 meter en iedereen zocht positie voor het doel van OG. Het schot suisde over vele hoofden en omdat de keeper dacht dat Tycho hem zou gaan verlengen stond hij op het verkeerde been toen bleek dat het schot in één boog zijn doel trof. De ontlading bij het team was groot. OG keek verward maar pakte de draad stevig weer op. Natuurlijk joegen zij in de laatste minuten ook op hun gelijkmaker. IJmuiden hield echter het hoofd koel en het doel dicht. Bravo!!! Een echt verdiende overwinning.
    Martijn, dank voor het vlaggen 🚩.

Richard Sprengers wist het eerste doelpunt van IJmuiden vast te leggen:

Tekst: Dunja van Banning
    Fotografie: Dunja van Banning, Pascal Wolterman