• JO14-1 wint spannende derby tegen Velsen

  21 sep 2019
 • Met geknepen ogen betraden de mannen van de JO14-1 van IJmuiden vanmorgen de kunstgrasmat van R.K.V.V. Velsen in Driehuis. De lage nazomerzon gaf het gras een haast verblindende glinstering. Iets nerveus gingen de junioren van coaches Stijn en Mike aan de slag. Derby's geven altijd een extra dimensie aan een wedstrijd. Mika en Hidde speelden door blessure niet mee; Keeper Luuk nam Mika's plaats onder de lat in.

  Beide ploegen voeren de stand in het bekertoernooi aan in hun poule en waren op papier dus aan elkaar gewaagd. Toch bleef IJmuiden meer in balbezit en zorgde in de beginfase voor meer schotten richting de Velser doelman. Maar de bal wilde daar nog niet de netten in. Velsen had meer geluk (afgedwongen) bij een uitbraak uit de klauwen van IJmuiden en verzilverde die uitbraak enkele minuten voor rust met een doelpunt.

  Toen in de rust een verlate supporter van Velsen naar de stand informeerde bij de scheidsrechter, antwoordde hij dat dat het 1-0 stond, maar tegen alle verwachting in. En dat klopte. Maar al snel in de tweede helft wist Fabio de stand weer gelijk te trekken na een hoekschop: 1-1.

  IJmuiden kreeg een mooie kans om er nog een in te leggen toen Myron net buiten de 16 meter onderuit werd gehaald maar de daaropvolgende vrije trap werd geblokt door de Velser verdediging. IJmuiden bleef echter overwicht houden en later volgende nog een kans op de 1-2 maar Fabio miste het doel op een haar na.

  Tot slot wist Jesse de bal achter de Velser doelman te leggen toen hij de bal via een speler van Velsen voor de voeten kreeg na een fraaie sliding van Luuk en een handige pass van Ruben naar Sem.

  Met een smile van oor tot oor verliet de JO14-1 het veld. een derby-overwinning smaakt net even zoeter.

  Er is weer keihard gewerkt op het veld door alle spelers van IJmuiden. Een genot om naar te kijken! Meer afbeeldingen vind je op https://www.facebook.com/pg/VV-IJmuiden-253368434733730/photos/?tab=album&album_id=3058390060898206.

  Op 5 oktober ontmoet JO14-1 de JO14-2 van Onze Gezellen in Haarlem.