• Kerstboodschap VV IJmuiden 2021

19 dec 2021
  • Automatische concepten 121

Beste vrijwilliger/medewerker van VV IJmuiden,

Het jaar 2021 ligt bijna achter ons. Even een moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Het is niet overdreven om te zeggen dat we terugkijken op wederom een extreem bijzonder jaar. Een kleine opsomming, niet uitgespeelde competities, wel of niet trainen/voetballen, de 1,5 meterregel, kantine open of (eerder) dicht. Het was een jaar waarin de sportieve en sociale aspecten binnen onze club het vaak moesten afleggen tegen Corona-regels, die er voor moeten zorgen dat de verdere verspreiding van het Covid19-virus wordt tegengegaan. Inmiddels heeft de KNVB de competities na de avondlockdown voor de A-categorie stil gelegd, omdat er ’s avonds niet meer getraind kan worden. In het meest gunstige scenario kan er volgens de KNVB in het weekeinde van 5 en 6 februari weer gevoetbald worden. De verlening van de coronamaatregelen is tot en met 14 januari, maar ook deze datum is arbitrair. En als klap op de vuurpijl is daar sinds vandaag nog een complete lockdown bovenop gekomen. Al met al een vervelende situatie voor iedereen.

Corona legt een druk op ons allen. In ons werk, privé en ook in de sport. Toch bleef onze vereniging ook in deze Corona-tijd volop draaien. Er werd op een uiterst positieve manier gekeken om toch met de jeugd het ontbreken van de competitiewedstrijden op de zaterdag te compenseren. Trainingen voor de jeugd werden verschoven naar de middag. Dit alles heeft jullie gevraagd om tot creatieve oplossingen te komen! Allerlei alternatieven werden bedacht om met name onze bloeiende jeugdafdeling draaiend te houden.

De Grote Clubactie was binnen onze vereniging wederom een groot succes en er werd een recordopbrengst voor de club binnengehaald. De aanwas van nieuwe leden is zeer bemoedigend te noemen en veel jonge kinderen kiezen voor de VV IJmuiden om bij ons te komen voetballen.

Toch spelen er bij ons ook nog steeds de perikelen rondom ons sportcomplex. De herindeling van Sportpark Schoonenberg en ook onze eigen voorzieningen zijn continu punten van discussie. Onze vereniging groeit nog steeds als kool en daar horen voor zo’n mooie en stabiele vereniging ook goede voorzieningen bij. Een mooi succes is dat de gemeente heeft aangegeven dat er volgend jaar in de zomer van 2022 begonnen zal worden met de herinrichting van Schoonenberg en de aanleg van een kunstgrasveld. Hier zijn wij als bestuur zeer content mee, alhoewel de verdere details nog moeten worden uitgewerkt. Verder zijn we als bestuur nog steeds met de gemeente in gesprek over de verdere ontwikkeling van onze accommodatie, en dan met name onze accommodatie. Hier hopen we in de nabije toekomst ook met meer positief nieuws te komen.

De kracht van onze vereniging is en blijft de grote groep van vrijwilligers die onze club doordeweeks en op de zaterdag draaiende houden. Wij hopen dat wij snel terug naar de normale situatie kunnen van voor deze pandemie. Ook wij zien ontzettend uit naar onze jaarlijkse familiedag, een volle gezellige kantine met een vol competitieprogramma en al die andere sociale en sportieve activiteiten die onze club uniek maken.

Omdat we onze vereniging niet kunnen draaien zonder jullie, de vrijwilligers, staat er voor iedere vrijwilliger (ook voor de onder 18 vrijwilligers!) een kleine attentie klaar bij de Drankenier op de Noordarcade (Lange Nieuwstraat 183). Dit kan worden opgehaald deze week op maandag tussen 13 en 18 uur, dinsdag t/m vrijdag tussen 10 en 18 uur.

Ondanks al de virusperikelen wenst het bestuur jullie fijne kerstdagen en een goede
    jaarwisseling toe. Wij wensen daarbij iedereen, die ook maar enigszins te maken heeft gehad met het virus, alle sterkte en kracht toe. Let goed op elkaar en zorg voor elkaar!

Met vriendelijke en sportieve groet,

Bestuur van VV IJmuiden

Automatische concepten 121