• NFC JO14-1 - IJmuiden vv. JO14-1 (3 - 1)

18 jan 2020
  •
    Zaterdag moest de JO14-1 van V.V. IJmuiden zijn meerdere erkennen in het Amstelveense NFC. Op Sportpark Sportlaan West scheen een twijfelend zonnetje terwijl donkere wolken de horizon sierden. De JO14-1 en kunstgras... vandaag werden de statistieken daarop weer aangescherpt. Richard nam de vlag ter hand en de immer enthousiaste fanschare van IJmuiden zag een moeizame eerste helft. Het lukte IJmuiden niet controle op de wedstrijd op te eisen.

NFC en IJmuiden kwamen beide uit de 2e klasse en dit was voor beide ploegen de eerste competitie-krachtmeting na de winterstop in de 1e klasse.

NFC JO14-1 - IJmuiden  vv. JO14-1 (3 - 1)

IJmuiden startte rommelig wat resulteerde in onderling gemopper. De eerste doelpunten vielen voor NFC en IJmuiden keek tegen een 2-0 achterstand aan. Stijn sprak z'n mannen toe in de rust en in de tweede helft kwam IJmuiden meer in de wedstrijd. Na een overtreding binnen de 16-meter kon IJmuiden een strafschop verzilveren. Jesse legde de bal vakkundig in het net achter de Amstelveense doelman. De scheidsrechter liet de strafschop echter overdoen omdat niet iedereen buiten de cirkel was gaan staan. Jesse moest zich opnieuw concentreren maar liet zich niet van de wijs brengen; hij schoot de bal hard in: 2-1.

NFC JO14-1 - IJmuiden  vv. JO14-1 (3 - 1) 1

IJmuiden ging duidelijk beter spelen daarna maar het lukte niet te scoren. Dit in tegenstelling tot NFC dat nog een doelpunt wist te maken en zo werd te wedstrijd afgefloten met een 3-1 winst voor de thuisploeg.

Volgende week treft IJmuiden JO14-1 de Hoofddorpers van V.V. Uno op Schoonenberg.

Tekst en fotografie: Pascal Wolterman