• V.V. IJmuiden JO13-1 - Koedijk JO13-1 (0-4)

16 sep 2018
  • Het was een zeer bewogen week voor de jongens onder 13 selectiespelers. Vorige week werd al een minuut stilte in acht genomen, na het overlijden van de vader van Jeroen, voorafgaand aan het tweede bekerduel (poulefase) en deze week leefde het team mee richting het afscheid. Ik wil het niet onbenoemd laten want wat was de sfeer fijn onderling. Er wordt oprecht meegeleefd en dat doet Jeroen zichtbaar goed. De meerwaarde die teamsport kan bieden... Ook werd deze week bekend in welke teams de jongens zijn ingedeeld. Heel moeilijk als je wel 20 goede spelers hebt en er maar 14 in een team kunnen. Jim Adema is de nieuwe trainer van de JO13-1 en hij wordt geassisteerd door Daan Gravemaker. De keuze van het team is door de trainers gemaakt en uiteraard zijn er enkele jongens teleurgesteld. Hopelijk vindt iedereen zijn plek weer en kunnen we blijven genieten van alle spelers.

V.V. IJmuiden JO13-1 - Koedijk JO13-1 (0-4)

Zaterdag stond de laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi voor de JO13-1 op het programma. Daan nam de rol van coach op zich. Na twee verloren wedstrijden ging het nog slechts om de 'eer'. Maar wie zich reeds ingelezen had wist dat het heel moeilijk zou worden. Koedijk siert namelijk de eerste plaats. Toch blijft het een spel en zijn er altijd kansen. En verrast werd het publiek zeker. De jongens leken zichzelf weer teruggevonden te hebben. Er werd weer collectief voor hetzelfde doel gestreden. Mika keepte heel goed en er werd in het veld weer een stuk beter samengespeeld. Toch viel na enige tijd de 0-1 en ging de thuisploeg met een achterstand de rust in.

Bij aanvang van de tweede helft was het opnieuw even zoeken. Sommige spelers stonden op een andere positie dan voorheen en moesten even inkomen. Al vlot wist Koedijk de teller op 0-2 te zetten. IJmuiden vocht zich terug en wist toch ook af en toe weer wat druk te zetten op de helft van Koedijk. Maar helaas leidde dat ondanks enkele pogingen niet tot een doelpunt. Toch bleven de jongens wel strijden, compliment daarvoor.

Het werd uiteindelijk 0-4. Een terechte overwinning denk ik, Koedijk was sterker. Gefeliciteerd met de eerste plaats. IJmuiden gaat zich opmaken voor de competitie. Scheidsrechter Wybe, bedankt! Evenals Martijn voor het vlaggen! Sven en Jeroen, leuk dat jullie er waren om het team aan te moedigen.

V.V. IJmuiden JO13-1 - Koedijk JO13-1 (0-4) 1V.V. IJmuiden JO13-1 - Koedijk JO13-1 (0-4) 2

V.V. IJmuiden JO13-1 - Koedijk JO13-1 (0-4) 3

Jarigen Hidde en Luuk trakteerden na afloop het oude (JO12-1) en nieuwe (JO13-1) team op friet... het was nog lang gezellig!

Tekst: Dunja van Banning
    Fotografie: Pascal Wolterman, Dunja van Banning