• Onze Gezellen JO11-3 - V.V. IJmuiden JO11-2 (2-0)

2 nov 2019
  • Competitie van start

Na twee voetballoze weekenden mocht er vandaag weer heerlijk een balletje getrapt worden. Stonden de eerste seizoensweken in het teken van de beker, nu ging de competitie echt van start. Afgelopen weken, ook in de vakantie, is er goed getraind op meer overspelen en elkaar vinden. In de bal komen als je aangespeeld wil worden/wordt. Je vrij lopen om het spel te kunnen verplaatsen. Positiespel, het vasthouden aan je positie is namelijk lastiger dan je soms denkt. Vanmorgen kon alles in praktijk gebracht worden. Overigens zonder onze geblesseerde Yaro (beterschap!) en Kasjan. Maar mét invaller Liam, dank daarvoor!!! De Jansen-broers speelden beide met nr 3 😉.

Om 8.30 werd het duel gestart en na 20 sec. lag Mason al op het gras... Werd hij even zijn plek gewezen na zijn clubwissel naar ons 😉?! Nee, het was slechts een te enthousiaste schouderduw. Ijmuiden bleek al het geleerde aardig te kunnen omzetten naar de praktijk. Er werd goed overgespeeld en zelfs onderling gecommuniceerd af en toe. Trainer Klaas verscheen als verrassing ineens ook langs de lijn en assisteerde Ed bij het coachen. Leuk! Ook Klaas was blij te zien hoe zijn/hun/onze jongens bezig waren. Jayden A wist tot een prachtige kans te komen maar trof de lat. Dat levert misschien een frietje op maar geen punt, jammer! Toch werd er hard doorgeknokt op zoek naar die eerste treffer. En kansen waren er....treffers helaas niet.

De banaan (vaste prik bij OG) tijdens de rust vulde de spieren met nieuwe energie en die was nodig.
    Na rust was IJmuiden opnieuw een paar keer dicht bij een treffer, nadat OG inmiddels wel eenmaal Enzo had weten te passeren. De grootste kans was de bal die door Jayden A op de doellijn werd geschoten maar die (hoe kan het??) terug het veld in stuiterde. Het mocht maar niet lukken... Zo lanzamerhand ontstonden er lichte frustraties bij de jongens. Bergrijpelijk als het geluk echt niet aan je kant staat maar het helpt je niet verder.

Oude gewoontes slopen terug in het spel en OG wist opnieuw te scoren. De uitslag doet geen recht aan de wedstrijd wat mij betreft. Blijf zo doortrainen mannen, de aanhouder wint 💪⚽️. De fans hebben gezien dat jullie je aan het ontwikkelen zijn. Hopelijk volgende keer beter! Complimenten 👏.

Na enkele tranen werd er toch nog feestelijk afgesloten want onze Jayden A was jarig geweest van de week. Gefeliciteerd 🎉