• Overbos sv JO16-1 - V.V. IJmuiden JO16-1 (3-0)

  15 nov 2021
 • De mannen van Mike werden zaterdagmiddag rond de lunch verwacht in Hoofddorp, bij Overbos. De vorige ontmoeting eindigde in een zwaar bevochten 1-0 overwinning voor IJmuiden dus de jongens wisten dat ze flink aan de bak moesten. Helaas zonder vaste waardes (én aanvoerder) Myrón en Tom K. En met Levi onder de lat. Doordat meerdere spelers met pijntjes kampten moest Mike creatief denken en uitgekiend wisselen. Dat klinkt eenvoudiger dan het was...

  Overbos sv JO16-1 - V.V. IJmuiden JO16-1 (3-0)

  Overbos was vanaf de aftrap gretig en goed georganiseerd. Snelle, goed geplaatste passes en spelers die de vrije ruimtes goed wisten te vinden. IJmuiden kwam niet aan zijn eigen spel toe. Overbos was voortdurend dreigend en Levi had het druk, maar wist zijn doel schoon te houden. Toch wist Overbos na verloop van tijd de score te openen door de linies te doorbreken. En ook een 2e treffer kon niet voorkomen worden. Hoewel, het had gekund wanneer IJmuiden meer samengespeeld had. Maar dat is makkelijk oordelen vanaf de zijlijn. De jongens werkten hard maar passes kwamen niet aan en bij één-tweetjes was er lang niet altijd de symbiose tussen de 'één' en 'twee'. De 3e treffer van de thuisploeg werd terecht afgekeurd omdat er al gefloten was voor buitenspel. Toch was de voorsprong van Overbos een terechte weergave van het getoonde spel. Opvallend was de balvaardigheid en snelheid van de nr 34... zijn spel was een lust voor het oog.

  Al voor rust was de bank bij Mike overvol met geblesseerden. Met dus het nadeel dat de mannen die daarna nog klachten kregen niet gewisseld konden worden. Iemand merkte op dat het pech was dat sommigen vandaag hun dag niet hadden.  Een wijze opa langs de lijn merkte met humor op dat het helemaal jammer was dat ze daar bijna voltallig op dezelfde dag last van hadden. Konden ze dat niet beter verdelen 😂 ?!

  Na rust viel vlot de 3-0 alsnog. En Levi moest na een val ook de handdoek in de ring gooien. Dat was een uitdaging voor Mike, want de keepers waren op 😬. Gekozen werd voor Sam op doel. Mees schoof vanuit de centrale verdediging door naar voren, naar het middenveld. En vanaf de bank werd de verdediging aangevuld... Met spelers die aangegeven hadden niet fit meer te zijn. Maar nood breekt wet!

  Ondanks de noodgreep werd IJmuiden toch sterker. Meer geloof in zichzelf. Snellere passes die beter aankwamen en een bijna doelpunt na een fabuleuze uittrap van Sam, verlengd door mooi loopwerk van Sem. Helaas werd het punt voorkomen door een knappe redding van de keeper. Het had een verdiend punt geweest. Een paar kleine overtredingen van veelal dezelfde Overbos speler waren de enige kleine smet op de wedstrijd die goed en strak geleid werd door de scheids. Een compliment voor Sam is op zijn plaats. Met een knappe redding hield hij de stand op 3-0. Na een overtreding op Viggo mocht Fabio in de slotfase nog aanleggen voor een vrije trap. Helaas ging deze net over. De nul bleef staan en de tijd was op. De jongens baalden stevig van hun verlies. Toch was er ook berusting. Overbos was vandaag de betere. Op naar de volgende. Voorlopig zonder publiek helaas!

  Tekst: Dunja van Banning
  Fotografie: SV Overbos