• RKSV Pancratius JO11-7 - V.V. IJmuiden JO11-2 (2-6)

2 feb 2020
  •

Onder de rook van Schiphol, in de schaduw van het Corendonhotel liggen de velden van Pancratius. Op deze warme wintermorgen was het knap lastig om de club te bereiken. De toegangsstraten lagen opgebroken en de smalle straten in de woonwijk liepen vol met wildparkeerders. De club leeft en het was een komen en gaan van jeugdteams. In onze poule stond Pancratius na twee wedstrijden fier bovenaan met een indrukwekkend doelsaldo. De jongens gingen dus met enige scepsis die kant op. De eerste aangename verrassing diende zich aan in de kleedkamer. Teamgenoot Sander is terug na een uitstapje van een half jaar! De jongens maar ook de ouders ontvingen hem met enthousiasme terug in de ploeg. Veel voetbalplezier weer...⚽️
    Yaro bleef geblesseerd thuis vandaag dus hem wensen wij een snel herstel.

RKSV Pancratius JO11-7 - V.V. IJmuiden JO11-2 (2-6)

Om 10.30 rolde de bal en al vlot bleek dat IJmuiden geenszins van plan was de derde verliezer van Pancratius te worden. Er werd lekker oplettend en actief aangevallen en verdedigend liep het ook stukken beter. De thuisploeg had nog geen doelpunten tegen ontvangen maar daar bracht Jayden A verandering in. Trots en met overtuiging opende hij de jacht op winst. Even was er verwarring bij de mannen in het rood maar al vlot gaven zij antwoord, 1-1.

In de TO hamerde coach Ed nogmaals op de broodnodige afspraken om over te spelen. Sámen aanvallen en sámen verdedigen. Teamwork. Dek je man en wees je bewust van spelers die zich vrij weten te lopen....best lastig hoor 🙄⚽️.
    Het was opnieuw Ijmuiden wat initiatief nam in de aanval. Quint ging buitenom en bediende Jayden A met een assist. Opnieuw de leiding, 1-2. Mooi samengewerkt heren!!

De limo was welkom en Ed moest de jongens scherp houden. Hou deze vibe vast.
    Na de rust wist Pancratius opnieuw uit te breken. Zij troffen echter Enzo op hun pad. Enzo had al menig aanval weten te keren en ook deze wist hij te stoppen. Helaas wist de thuisploeg in de rebound via de onderkant lat alsnog Enzo te passeren. De stand was weer gelijk...2-2. IJmuiden dreigde even de strijd uit handen te geven door weer slordig te worden in de mandekking maar gelukkig was dat van korte duur. Een opnieuw mooie actie en assist van Quint gaf de bal prachtig voor aan Kasjan. En Kasjan wist dit geweldig af te maken, 2-3. Goed gespeeld vandaag 👍💪. Pancratius was blij met de laatste TO want zij kregen wat moeite met incasseren. Begrijpelijk maar voor henzelf niet handig.

RKSV Pancratius JO11-7 - V.V. IJmuiden JO11-2 (2-6) 4RKSV Pancratius JO11-7 - V.V. IJmuiden JO11-2 (2-6) 3RKSV Pancratius JO11-7 - V.V. IJmuiden JO11-2 (2-6) 2RKSV Pancratius JO11-7 - V.V. IJmuiden JO11-2 (2-6) 1

Mooi om te zien hoe de scheids de wedstrijd goed in de hand had en het team aansprak en maande tot fair play. Dank daarvoor! Hij kon echter niet voorkomen dat aan de thuiskant de schouders meer en meer gingen hangen terwijl het vertrouwen bij de gastploeg juist met de minuut groeide. Enzo liet niets meer door en de aanvallers lieten zich van hun beste kant zien. De 2-4 van Jayden A was het kantelpunt waarna 'debutant' Sander de 2-5 mocht optekenen. Het slotakkoord begon bij een actie van Aras en werd verzilverd door Jayden A. Eindstand 2-6, gefeliciteerd toppers!

Jesse, Stijn, Jayden H, Mason... ook jullie inzet was fantastisch en waardevol.
    Winnen doe je samen. Vandaag klopte het totaalplaatje en kijk waartoe jullie dan in staat zijn. Ed en Klaas, jullie kunnen trots zijn 💪🎉.

Gewonnen van de koploper, op naar meer. Hou vast deze mooie stijgende lijn!

Fijne zaterdag verder en tot ziens op Schoonenberg begin Maart tegen H'lem Kennemerland.

Tekst en fotografie: Dunja van Banning