• RKVV Velsen JO13-1- V.V. IJmuiden JO13-1 (6-4)

16 apr 2022
  • Stuivertje wisselen

Op 7 april speelden de nr 6 (onze jongens) uit tegen de nr 7 (Velsen). We mochten gewoon serieus uitslapen en hoefden ons pas rond 10.15 uur te melden in Driehuis. Wat een luxe.

RKVV Velsen JO13-1- V.V. IJmuiden JO13-1  (6-4)

Enzo kon helaas niet meespelen door een kleine blessure maar kwam zijn team wel aanmoedigen. Roan kwam ons daarom wederom versterken.

IJmuiden had wat moeite om in z'n spel te komen op deze frisse zaterdagochtend. Het was los zand en daarbij liepen ze zodra ze de middenlijn passeerden al buitenspel. Althans... volgens de thuis grensrechter. Er ontstond wat irritatie over langs de lijn maar gelukkig liet men de frustratie ook weer los. Het is tenslotte jeugdvoetbal... geen Champions League 😉. Het lukte Velsen als eerste om door te breken en daarmee kwamen zij op een 1-0 voorsprong. En ook de 2-0 was voor hen. Het lukte onze jongens gelukkig om los te komen van wat ik betitelde als 'paaseieren-voetbal' (chocolade schoten en wegstuiterende ballen als was de bal niet rond). Ze knokten zich uit de slechte vorm en wij zagen ze weer gevaarlijker worden. Yassin brak de ban en schoot hen terug in de wedstrijd, naar 2-1. Vlak voor rust zorgde een mooie strakke pass van Jakub voor een knappe assist op Daan en Daan rondde prachtig af. Verdiend met 2-2 de rust in.

Na de break was het toch weer Velsen die als eerste wist te scoren. De achtervolging moest weer worden ingezet en deze was in aanloop naar de 3-3 prachtig. Daan stond op rechts en vond Yassin. Hij speelde snel door naar Roan en Roan gaf mooi voor op Quint. Quint verzilverde het punt 💪👌. Een opbouw uit het boekje, goed gedaan! Een corner voor Velsen leidde uiteindelijk tot de 4-3 waarna IJmuiden even slordig werd en wegzakte. Dat leidde tot twee snelle en vooral onnodige extra tegentreffers... Heel zonde.

Ondanks de voorsprong leek Velsen in de eindfase wat nerveus en daarbij werd een verdedigende overtreding op Roan gemaakt binnen het strafschopgebied. Yassin mocht achter de bal plaatsnemen en verzaakte niet. Helaas was er geen tijd meer om weer terug te komen en bleef de teller staan op 6-4.

Velsen is IJmuiden dus voorlopig even voorbij in de ranking.

Helaas is de wedstrijd tegen Velsen Noord van komende zaterdag verplaatst naar een dinsdag in Mei. Een vrije zaterdag dus dit weekend. Maak er evengoed een mooi weekend van 😉⚽️🥅!

Tekst en fotografie: Dunja van Banning