• S.V. De Kennemers JO12-2 - V.V. IJmuiden JO12-2 (1-9)

19 sep 2020
  • JO12-2 ligt goed op koers na winst!

De vlag van De Kennemers wapperde tevreden tegen de strakblauwe lucht bij aankomst in het nog frisse Beverwijk vanmorgen. De JO12-2 draait leuk en de jongens stonden dan ook te trappelen om weer te mogen knallen. Er was al druk gerekend... als wij winnen en die en die verspelen punten dan... Eerst maar eens ballen en zélf winnen 😇!

Mason en Aras waren wat laat en er werd zenuwachtig geïnformeerd waar ze bleven. De Tom Tom bleek 'een mollenactie' uit te hebben gevoerd... Het is ook een doolhof met clubs daar op sportpark Adrichem 😉. Gelukkig waren we op tijd zo goed als compleet. Alleen top-reserve/invaller Liam kwam iets later ivm zijn eigen wedstrijd.

De scheidsrechter vroeg voorzichtig bij het inspelen of wij er ook al klaar voor waren dan konden we wat eerder starten, en zo startte de strijd 10 minuten eerder dan gepland.

Al vlot kon je de verschillen tussen de teams optekenen. IJmuiden ontwikkelt zich momenteel in mooi tempo tot team, de thuisploeg had 8 losse spelers. Het duurde dan ook niet lang voordat aanvoerder Damian de gastploeg op voorsprong schoot met een knallend schot door het midden. De toon was gezet. Quint, zeer goed op dreef met supersnelle benen, trof daarna keer op keer het ijzerwerk... zat er soms een magneet in die verrekte bal?! Team rood deed iets terug maar vond onze verdediging op zijn route. Het leverde hen een vrij trap op dichtbij ons doel. Enzo werd er niet zenuwachtig van en organiseerde zijn team. Het schot ging over maar anders had onze doelman hem gehad, hij zat er goed bij. Het was een van de weinige keren dat hij in actie hoefde te komen... Mason en Sander (2x) mochten de prachtige samenspeelacties bekronen met 3 doelpunten waardoor er met 4 punten voorsprong gerust kon worden.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, gelukkig. IJmuiden bleef elkaar vinden, kijken en helpen.... Het kwartje lijkt echt gevallen. Het andere doel was Quint beter gezind en dus was de 0-5 een feit. De aanhouder wint 👊⚽️. Na een corner wist verdediger Stijn iedereen te verrassen door prachtig te scoren met zijn chocolade been en kort daarna nóg een keer in een rebound na een reddingsactie van de keeper... (zie de film ⚽️🎥 Ed Geels). Topacties!

Bijna schoot Aras daarna de 0-8 in maar hij trof met zijn lange, harde schot helaas de paal.
    De Kennemers zonk de moed behoorlijk in de schoenen totdat ze op een zeker moment van verslapping bij IJmuiden door de linies braken. Het schot leek naast te gaan en Enzo maakte zich geen zorgen tot het schot een curve bleek te maken. Helaas... 1-7.

IJmuiden toonde behalve verder prima voetbal ook een andere kant. Ze leken soms te solliciteren naar een plek in FC Losse Veter...! Waar zijn jullie veterstrikdiploma's jongens?? Gelukkig kostte dat geen verdere tegengoals. In tegendeel, Damian en Sander maakten er nog 1-9 van na opnieuw prachtig samenspel van het hele team. Wat een feest 🎉... voor ons. Een gemeend compliment voor de tegenkeeper ook. Dankzij hem bleef hun team de dubbele cijfers bespaard...Het had qua kansen ook 1-15 kunnen zijn.

De spanning stijgt want bovenin de poule maken Krommenie, IJmuiden en Dem het superspannend...
    Op naar Odin volgende week. Hopelijk met dezelfde passie en inzet... en zo'n fijn zonnetje!

Tekst en fotografie: Dunja van Banning