• S.v. Geel-Wit '20 - V.V. IJmuiden JO16-1  (1-10)

18 sep 2021
  • De JO16-1 ligt goed op koers! Ook vandaag eisten zij de de drie punten op. Vooraf werd al flink gespeculeerd over het mogelijke wedstrijdverloop. SVIJ had met 5-0 Geel-wit verslagen dus waartoe waren zijzelf in staat? De fanschare stond toen nog vooral te genieten van het nazomer zonnetje.

Al vlot liet IJmuiden zijn spierballen zien. Invalkeeper Levi werd een paar keer op de proef gesteld maar bewaakte zijn doel keurig. Aan de andere kant ontstond een mooi ritme van treffers. Tom R opende de score waarna Myrón, Fabio (2x) en Sem volgden. Sem zelfs vanuit liggende positie. Veel assists kwamen van de voet van Sam.

Er werd geweldig overgespeeld, zeer goed verdedigd en dus vaak gescoord. Een lust voor het oog!

Na de (lange) rust pakte de zwart-witten de draad weer op en voltooide Fabio z'n hattrick gevold door treffers van Myrón en Viggo. Bij de voorsprong van 0-8 werd IJmuiden wat overmoedig en werd het spel slordiger. Dat mooie samenspel schoof naar de achtergrond... Geel-Wit wist daar gebruik van te maken en scoorde met een fraai schot de nul van het bord. IJmuiden schrok weer wakker en herpakte zich waarna met dubbele cijfers (1-10, Jesse en/of Sem, even gemist 😁) de wedstrijd werd afgefloten. Nogmaals, echt een teamprestatie! Een feest om naar te kijken.

Tekst: Dunja van Banning