• sv Alliance '22 - vv IJmuiden: 4 - 0

30 mrt 2019
  • De JO13-1 trof zaterdagmiddag sv Alliance in Haarlem. Alliance voert de eerste klasse aan en IJmuiden zweefde tussen de hoop van de underdog en de vrees van de stand-aanvoerder.

De scheidsrechter moest op het laatste moment verstek laten gaan en er werd nog snel een vervanger aangesteld. De supporters zagen hoe IJmuiden zich de eerste twintig minuten op een zonovergoten kunstgrasveld moedig staande hield.  Maar daarna moest het in  Alliance zijn meerdere erkennen. Ondanks de gewaardeerde steun van Troy en Karim, die de JO13-1 kwamen versterken vanwege blessures, en een aantal knappe reddingen van de keeper Mika moest IJmuiden met 2 - 0 tegen de kleedkamers in.

Na de rust nam Johan de taak van Jim en Daan over. Zij moesten zelf een wedstrijd spelen. Ook Johan zag het team twee tegendoelpunten te verwerken krijgen en daarmee besliste Alliance de wedstrijd. Gezond gemopper vanuit de supporters over de beslissingen van de scheidsrechter, die "wel vaak in het voordeel van Alliance leek te fluiten". Maar ook was er bewondering voor de strakke passes van Alliance die nagenoeg allemaal op de juiste plek terecht kwamen. Volgende week beter, IJmuiden!

U vindt een beeldverslag op Facebook